24. JUL BIĆE TAJ DAN! Objavljen bitan datum za Gorana Bogdana, a sve će se desiti PREMIJERNO na Paliću!

Autor:

Zabava

17.07.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film "Čovek koji nije mogao da ćuti", koji je nagrađen Zlatnom palmom na Kanskom filmskom festivalu, premijerno će biti prikazan u Srbiji na 31. Festivalu evropskog filma Palić.

24. JUL BIĆE TAJ DAN! Objavljen bitan datum za Gorana Bogdana, a sve će se desiti PREMIJERNO na Paliću!

Foto: kadrovi iz filma, dozvoljeno za objavljivanje

Lepe vesti iz života Gorana Bogdana nižu se jedna za drugom. Nakon što se pojavila informacija da je njegova partnerka glumica Jovana Stojiljković u drugom stanju, te da će njih dvoje uskoro postati roditelji, objavljen je i datum velike srpske premijere filma "Čovek koji nije mogao da ćuti" u kojem hrvatski glumac igra glavnu ulogu.

Film "Čovek koji nije mogao da ćuti" hrvatskog reditelja Nebojše Slijepčevića, koji je nagrađen Zlatnom palmom za kratkometražni film na ovogodišnjem izdanju Kanskog filmskog festivala, u Srbiji će premijerno biti prikazan na 31. Festivalu evropskog filma Palić. Projekcija je zakazana za 24. jul u okviru selekcije "Mladi duh Evrope", u bloku kratkih filmova od 22h u Bioskopu Abazija.

Republika

Foto: E Stock

Jovana Stojiljković i Goran Bogdan

Radnja filma "Čovek koji nije mogao da ćuti" odigrava se 27. februara 1993. godine, na maloj stanici u Štrpcima u Bosni i Hercegovini. Putnički voz na liniji Beograd-Bar zaustavljaju paravojne snage u akciji etničkog čišćenja. Dok odvode nevine civile, samo jedan od pet stotina putnika usuđuje se da im se suprotstavi.

Scenario za film, zasnovan na istinitom događaju, napisao je reditelj Nebojša Slijepčević. Uloge u filmu tumače Goran Bogdan, Alexis Manenti, Dragan Mićanović, Silvio Mumelaš, Lara Nekić, Priska Ugrina, Dušan Gojić, Nebojša Pop Tasić, Mijo Pavelko, Martin Kuhar, Jakov Zovko i Robert Ugrina.

Republika

Foto: kadrovi iz filma, dozvoljeno za objavljivanje

Scena iz filma

Reditelj Nebojša Slijepčević (1973.) režirao je dva uspešna dugometražna dokumentarna filma ("Gangster te voli" i "Srbenka"), kao i brojne kratke dokumentarne i igrane filmove prikazane na svetskim festivalima, gdje su osvojili više od 40 nagrada. Dobitnik je godišnje nagrade Vladimir Nazor za filmsku umetnost 2018. godine, a iste je godine osvojio i nagradu DOC Allience u Kanu za svoj dugometražni dokumentarni film „Srbenka". Ovo ostvarenje je osvojilo i nagradu Srce Sarajeva u kategoriji dokumentarnog filma, a bilo je i kandidat za najbolji dokumentarni film u izboru Evropske filmske akademije.

31. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula 2024. godine, na Paliću i u Subotici. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju publika će biti u prilici da pogleda 150 filmova u 17 selekcija, a u festivalskom programu učestvovaće preko 100 filmskih profesionalaca iz zemlje i inostranstva, koji će boraviti na Paliću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading