PRVI USKRS BEZ SAŠE POPOVIĆA! Potekao je iz svešteničke porodice, udovica Suzana otkrila koju tradiciju NIKAD nisu prekršili!

Zabava

20.04.2025

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako se slavio najveći hrišćanski praznik u njihovom domu!

PRVI USKRS BEZ SAŠE POPOVIĆA! Potekao je iz svešteničke porodice, udovica Suzana otkrila koju tradiciju NIKAD nisu prekršili!

Foto: Antonio AhelATAImages, shutterstock/greenOlli

Saša Popović, kreativni direktor "Granda", preminuo je 1. marta 2025, a njegova porodica danas obeležava prvi Uskrs bez njega. Kako nam je Sašin kum Dejan Ćirković Ćira otkrio, Suzana Jovanović će zbog dece obeležiti praznik. Sve do ovog proleća, u njihovoj kući je postojala tradicija koju nikad nisi prekršili. Suzana je ranije za Grand pričala o tome kako se slavio Uskrs u njihovom domu.

- To je najveći hrišćanski praznik, Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista i mislim da to treba proslaviti u krugu porodice – rekla je najpre Suzana i otkrila tom prilikom da li možda postoje i neki manje poznati običaji, s obzirom na to da je Saša Popović poticao iz svešteničke porodice:

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Suzana će danas obeležiti prvi Uskrs bez Saše

- Ne postoje. Farbanje jaja na Veliki petak je pod obavezno, i to je moja obaveza. Sprema se polako uskršnja trpeza, mesi se pogača. Naravno, meso se valja staviti na trpezu, mi ćemo imati teletinu, tako smo se dogovorili. Obično ide prasetina i jagnjetina ali nešto u poslednje vreme ne jedemo tako puno mesa pa ćemo čisto malo da obeležimo, a i zbog praznika. Malo teletine, mladih krompirića, supice i sezonske salatice, i to je to – govorila je Suzana prošlog proleća šta je na prazničnom uskršnjem meniju u njihovom domu.

- To obožavam. Uvek farbamo jaja moja Maja koja radi kod nas i ja. Volim da ofarbam jaja prirodnim bojama. Polovinu ofarbam u crvenom, odnosno ljubičastom kupusu, a polovinu u lukovini, i onda volim da ih ukrašavam sa listićima, cvetićima, grančicama. Vezujem ih u unihop čarapu i ukrašavam. Time se bavim i to mi je nekao najomiljeniji deo – ispričala je Suzana pred prošli Uskrs i otkrila kakvu tehniku koristi za ukrašavanje:

- Ja sam za prirodno, onako kako su radile naše bake i kako me je majka učila i moja pokojna nana. Prenela sam to na sebe i volela bih i da moja Tijana isto to tako radi jer nekako su mi najlepše te prirodne boje. Od ljubičastog kupusa, lukovine, neko koristi i čini mi se zeleni čaj pa i time farba jaja. Više sam nekako za te organske prirodne boje.

Republika

Foto: Antonio Ahel/M.M./ATAImages

Saša je preminuo 1. marta

- Čuvarkuću uvek ofarabam prvu posebno, i kada završim farbanje i ukrašavanje, nju obavezno čuvam kao oči u glavi da se, ne daj Bože, ne slomi. Odmah je stavljam na određeno mesto, dok staru vadim sa tog mesta i ona ide i baca se u reku. Ova nova ima zadatak da nas čuva celu godinu, do sledećeg Uskrsa – ispričala je tada Suzana.

Kako je dodala Saša Popović bio je zadužen za degustaciju.

- Sale degustira supicu, mlade krompiriće, meso, kolače, tortu i da kaže da li je dobro i da li je sve lepo ispalo - rekla je Suzana u ranijem intervjuu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading