POČAST KOJU NIKO NIJE DOŽIVEO! Bora je prvi koji će biti SAHRANJEN U OVOJ ALEJI!

Autor: P. R/M. Đ

Zabava

05.09.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo gde će biti večna kuća popularnog rokera!

POČAST KOJU NIKO NIJE DOŽIVEO! Bora je prvi koji će biti SAHRANJEN U OVOJ ALEJI!

Foto: Republika, ATA Images

Telo preminulog rokera Borisava Bore Đorđevića uskoro će stići u Beograd. Prevoz tela vrši se specijalnim vozilom beogradskog pogrebnog preduzeća. Tačno vreme dolaska tela u Čačak danas nije poznato, jer zavisi od papirologije. Nakon što stigne u Beograd, telo će biti prebačeno u Čačak, gde će se u subotu održati sahrana i opelo, o čemu je naš portal već izveštavao.

- Komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak, koji se nalazi na Trgu narodnog ustanka sa početkom u 11 časova. Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta - potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka.

Ekipa portala Republika je otišla u Čačak, odakle smo došli do informagija u kojoj će aleji biti sahranjen Bora.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Podsećamo, legendarni rok muzičar Bora Đorđević preminuo je juče u 72. godini u bolnici u Ljubljani, a njegov odlazak duboko je potresao javnost u Srbiji i regionu. Mnoge poznate ličnosti oglasile se i potresnim rečima oprostile se od velikog Bore, a najteže je naravno porodici.

U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji.

- Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading