"Otpevao je to kao momak, a onda pao...": Daša iz Legendi otkrio detalje s Borinog poslednjeg nastupa - Hitna s BOCAMA KISEONIKA stajala mu je uz binu!

Autor:

Zabava

05.09.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Dašić se uvek divio Đorđevićevoj snazi i talentu.

"Otpevao je to kao momak, a onda pao...": Daša iz Legendi otkrio detalje s Borinog poslednjeg nastupa - Hitna s BOCAMA KISEONIKA stajala mu je uz binu!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Nakon što nas je juče napustio jedan od najvećih stvaralaca rok muzike na našim prostorima, Borisav Bora Đorđević, koji je bio inspiracija mnogim kolegama, oglasili su se brojni njegovi saradnici, a pre svega dugogodišnji prijatelji koji su ga voleli i profesionalno i privatno. 

Njegova muzika i vanvremenski hitovi, koje je komponovao za svoju legendarnu Riblju Čorbu, ostaviće neizbrisiv trag u istoriji rok muzike, a umetnost koju je kroz sve godine svoje karijere stvarao nastavlja da živi kroz rad drugih muzičara.

Republika

Foto: ATA Images

Bora Đorđević herojski održao svoj poslednji nastup u Mladenovcu

Jedan od onih s kojima se družio gotovo ceo svoj vek je i Zoran Dašić Daša iz grupe Legende, koji je takođe imao punu podršku u svom radu od strane Bore Čorbe.

On je, između ostalog, otkrio i kako je Bora održao svoj poslednji natup u životu.

Bio je neki trodnevni Festival u Mladenovcu. Nismo smo se videli, ali smo se čuli. Čuo sam od organizotora da je bila Hitna pomoć pored bine, stajale su boce sa kiseonikom. On je uspeo to da otpeva kao momak od 18 godina i onda ponovo je pao. Ne znam odakle je pronašao tu snagu - otkrio je Daša u u emisij "Uranak" na televiziji K1.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Zoran Dašić Daša kaže da je sa Borom otišao i deo njega

On se zatim osvrnuo na bogatstvo koje je imao tokom decenija prijateljstva sa Borom.

- Mi smo se skoro 50 godina družili. Bili smo prvo prijatelji, kumovi, pa potom saradnici. Radili smo mnogo toga zajedno, sve nam je bilo povezano. Kratko vreme sam svirao sa njim. Želeli smo da radimo zajedno, ali se to nekako nikada nije poklopilo. Onda me je 1983. godine pozvao da se pridružim Čorbi, što je za mene bio i srećan i nesrećan trenutak. Dobio sam stalni posao. Prvi put sam kod njega čuo pesmu "Anđele". Čim sam je čuo, rekao sam ženi da nije normalan, napravio je istoriju - rekao je Daša i objasnio odakle je crpeo inspiraciju:


- To je bilo takvo vreme, vreme ratova i kriza. Kada ga neko dobro poznaje, shvati da je on bio veliki emotivac, krhka duša, a to njegovo buntovništvo je bilo samo odbrana. Neodoljivo me je podsećao na Tijanića. Zbog toga su ljudi lako mogli da donesu pogrešno mišljenje. Od njega sam pokupio mnoge stvari. Kada sam mu tražio savet za Legende, jer više nisam imao inspiraciju šta da pišem, obratio sam mu se za pomoć, a on mi je rekao da pišem o svom životu. Bio je strašno zaljubljive prirode, ali kada se zaljubi, to je bilo do koske. Slučajno sam bio prisutan kada su se sreli on i Gaga, njegova prva žena. Juče je jedan veliki deo mog života završen. Poslednje dve-tri godine toliko prijatelja je otišlo. Bora je bio čovek koji je neumorno tražio istinu i nikada nije pristajao na kompromise sa samim sobom. Onaj ko ga je voleo i slagao se s njim bio je apsolutno prihvaćen, dok je i prema onima koji njega nisu voleli bio blagonaklon i pronalazio opravdanje zašto nisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading