ČITULJA ZA BORU ČORBU KIDA DUŠU NA KOMADE! Zbog poslednjeg POZDRAVA za pokojnog muzičara PLAČE SRBIJA, evo ko ga je poslao (FOTO)

Autor:

Zabava

05.09.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novinama osvanule oproštajne reči posvećene Bori Đorđeviću!

ČITULJA ZA BORU ČORBU KIDA DUŠU NA KOMADE! Zbog poslednjeg POZDRAVA za pokojnog muzičara PLAČE SRBIJA, evo ko ga je poslao (FOTO)

Foto: e-stock

Bora Čorba

Borisav Bora Đorđević, frontmen kultnog rok sastava "Riblja čorba" preminuo je u 72. godini, što je izazvalo šok i tugu širom regiona. Đorđević je bio hospitalizovan u KBC Ljubljana, gde se lečio od dugotrajne borbe sa hroničnom opstruktivnom bolešću pluća. Vest o njegovoj smrti pogodila je fanove i kolege muzičare, a njegova ostavština u rok muzici ostaje neizbrisiva.

Koliko je bio voljen govori i čitulja koja je jutros osvanula u dnevnim novinama. Naime, Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije odalo je počast legendi, istaknutom umetniku, prijatelju i kolegi, Bori Đorđeviću, koji je bio dugogodišnji član ovog udruženja.

 

 

Našem dugogodišnjem članu, istaknutom umetniku, prijatelju i kolegi odajemo svu počast opraštajući se od njega i muzike koja je obeležila naše živote. Dragom Bokiju želimo spokoj i mir. Ostaće nam u dugom i lepom sećanju - piše u čitulji koja se našla u današnjem broju jednog dnevnog lista.

Podsećanja radi, menadžer grupe, Bane Obradović, saopštio je da neće biti obdukcije, jer porodica to ne želi, te da će Đorđević, u skladu sa svojom željom, biti sahranjen u subotu u rodnom Čačku. Opelo će biti služeno u 14 sati, a sahrana će se obaviti u 14:30 na Gradskom groblju. Dan pre sahrane, petak će biti proglašen za Dan žalosti u Čačku.

 

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, oprostio se od svog velikog prijatelja i najavio da će grad uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Borislava Bore Đorđevića, čime će se njegovo ime i delo trajno sačuvati u sećanju budućih generacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading