BORA JE OSAM DANA POSLE TEŠKE OPERACIJE PEVAO DVA SATA: Cane Partibrejkers slavnog kolegu doživljavao kao neuništivog ANTIČKOG JUNAKA!

Autor:

Zabava

05.09.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati roker se prisetio kako je Đorđvić oduvek pokazivao veliko junaštvo i izgaranje koje je zadržao do samog kraja.

BORA JE OSAM DANA POSLE TEŠKE OPERACIJE PEVAO DVA SATA: Cane Partibrejkers slavnog kolegu doživljavao kao neuništivog ANTIČKOG JUNAKA!

Foto: ATA Images

Dok se od rok velikana Borisava Bore Đorđevića opraštaju neznani i znani širom regiona, oni koji su imali čast da ga poznaju i sarađuju sa njim na poseban način evociraju uspomene na njega.

Koleka i prijatelj Zoran Kostić, poznatiji kao Cane Partibrejkers o Bori Đorđeviću podelio je svoje sećanje na Boru Đorđevića, jednog od najvažnijih stvaralaca rokenrola na našim prostorima. Sa dubokim poštovanjem i nostalgijom, Cane je govorio o Bori kao o velikom pesniku i umetniku čija je muzika ostavila neizbrisiv trag u istoriji rok muzike. 

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bora Đorđević je ostavljao srce na bini

Njegova priča, ispričana kroz lična sećanja i emotivne refleksije, pruža uvid u to koliko je Bora Đorđević bio poseban i uticajan na sve koji su ga poznavali i cenili njegov rad.


- Sećam se kad sam imao 15 godina. Ploča još nije izašla, otišli smo na koncert i bili smo u parteru. Poznavali smo sve pesme, jer je Marko Janković puštao u svojim emisijama. Atmosfera je bila divna. To je bio jedan od najboljih koncerata na kojima sam prisustvovao, nezaboravan koncert za dva soma - rekao je Cane i ispričao svoju priču o Đorđeviću:


- Bora je bio veliki pesnik, rokenrol pesnik, sjajan pevač i izvanredan čovek. Bio je sjajan prijatelj i kolega, ne znam šta bih mogao da izdvojim. Svi su nešto uvek hteli od njega, a on je svima bio na usluzi. Sećam se jednog koncerta u Minhenu, koji je bio dve godine posle njegove operacije. Osam dana posle teške operacije, došao je u Minhen, sa svim nekim bocama, izašao je na binu i trebao je da otpeva dve ili tri pesme, a pevao je skoro dva sata. Svi ljudi koji su bili tamo, kolege iz Van Goga, Sarsa, svi su mu aplaudirali. Bio je kao neki antički junak, pokazao je veliko junaštvo i izgaranje do samoga kraja, da bude to što jeste.
Republika

Foto: ATA Images

Zoran Kostić Cane ponosan što je poznavao Boru Čorbu

On je na kraju istakao da je Đorđevim odlaskom domaća muzička scena znatno osiromašena.

- Bora je karotida rokenrola na ovim prostorima, nezamenljiv i nezaboravan pevač. Jako sam tužan i baš ću ga se sećati kao čoveka koji će mi nedostajati. Scena se proređuje, a sa njom odlaze i lepi trenuci. Slušajte Čorbu, čitajte njegove pesme; biće živ dokle god ga budemo pominjali - zaključio je Cane u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading