IZABRANA "KUMA PRAJDA": Ova pevačica će naslediti Karleušu, Natašu Bekvalac i Saru Jo!

Autor:

Zabava

20.08.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istaknuta je ličnost koja se zalagala za prava LGBT+ osoba, kao i za prava žena i romske zajednice.

IZABRANA "KUMA PRAJDA": Ova pevačica će naslediti Karleušu, Natašu Bekvalac i Saru Jo!

Foto: Shutterstock

Poznata pevačica Zejna Murkić postala je kuma ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, koja će se održati 7. septembra. Ova vest je danas saopštena od strane članova organizacije "Beograd prajd", koji su sa ponosom najavili Zejnu kao predvodnicu Prajd marša.

Republika

Foto: tanjug

Belgrade Pride izdao zvanično saopštenje

Ponosni smo što će Zejna Murkić, pevačica i aktivistkinja za prava marginalizovanih grupa, ove godine stajati na čelu Prajd marša, 7. septembra od 16h. Za Kume Prajda tradicionalno se biraju žene, istaknute ličnosti iz javnog života, koje su svojim radom, borbom, solidarnošću i javnim zagovaranjem dale doprinos poboljšanju položaja LGBT+ osoba, što Zejna nastoji da radi od početka svoje karijere pa sve do danas, učestvujući u kampanjama protiv govora mržnje, i zalažući se za prava žena i romske zajednice. Kuma Prajda će se ove godine pridružiti i Prajd Koncertu! Prihvatanjem poziva za Kumu Prajda, Zejna se pridružuje svim ženama koje su prethodno ponele ovu titulu: Biljana Srbljanović, Mirjana Karanović, Jelena Karleuša, Suzana Trninić, Sara Jo, Nataša Bekvalac, Sajsi MC i Ida Prester - saopštiči su.

Zejna Murkić, poznata po svom angažmanu u borbi za prava marginalizovanih grupa, istaknuta je ličnost koja se zalagala za prava LGBT+ osoba, kao i za prava žena i romske zajednice. Kroz svoju karijeru, Zejna je aktivno učestvovala u kampanjama protiv govora mržnje i nastojala da unapredi položaj pripadnika ovih zajednica.

Njen angažman kao kume Prajda predstavlja važan korak ka promociji jednakosti i borbi protiv diskriminacije, a njenim javnim zalaganjem inspiriše druge da se pridruže ovoj važnoj borbi. Kao pevačica i aktivistkinja, Zejna Murkić predstavlja primer kako umetnost i angažovanje mogu da se spoje u zajedničkoj borbi za prava i jednakost svih ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading