MEG RAJAN STIGLA U SARAJEVO! Popela se na festivalsku scenu, pa srušila ILUZIJE o snimanju romantičnih komedija!

Autor:

Zabava

20.08.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavnoj glumici će večeras biti uručeno Počasno srce Sarajeva.

MEG RAJAN STIGLA U SARAJEVO! Popela se na festivalsku scenu, pa srušila ILUZIJE o snimanju romantičnih komedija!

Foto: Lorena Sopêna / ContactoPhoto / Profimedia

Holivudska glumica Meg Rajan stigla je u Sarajevo, gde će joj večeras biti uručeno Počasno srce Sarajeva. Gošća Filmskog festivala u Sarajevu bila je i pre 1999, kada je na ovom mestu prikazan njen film "Imaš poruku". Isto ostvarenje biće prikazano i ove godine, na 30. izdanju festivala. Za početak održala je masterklas i reditelju Danisu Tanoviću otkrila mnoge tajne o tome kako se zapravo snimaju romantične komedije, u kojima se proslavila.

Održala sam obećanje, vratila sam se ovde posle 25 godina - rekla je glumica na početku.

Meg Rajan se proslavila ulogama u romantičnim komedijama, među kojima su "Kad je Hari sreo Sali", "Stigla vam je pošta", "Besani u Sijetlu", pa otkrila je kako se snimaju scene u ovom žanru.

- Sve to je, inače, potpuno napisano. Nema nijednog dela koji je improvizovan. Ali to je ono što je fascinantno jer imaš stvarno dobar osećaj. U romantičnim komedijama obično imamo scene koje traju od 90 sekundi do dva minuta. To je najduža scena u filmu - rekla je glumica.

Gluma nije uvek sjajna, pa je holivudska zvezda otkrila da je jednom morala da snimi mnogo više scena nego što je to uobičajeno.

Republika

Foto: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

 

- Jednog dana smo snimili oko 18 stranica dijaloga jer smo morali. Kada snimate film,obično se snimaju dve-tri stranice - rekla je Meg Rajan, pa otkrila šta joj najviše smeta u Sarajevu.

Ovde mi smeta to što svi piju kafu, pa moram mnogo da pijem kafu jer me svi zovu, a nisam na to navikla. Popila sam juče tri i već sam se uklopila u vašu kulturu - našalila se glumica.

Njen novi film "What Happens Later" takođe će biti prikazan na festivalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading