HITNO SAOPŠTENJE RTS! Evo šta se dešava sa Pesmom za Evroviziju 2025!

Autor:

Zabava

18.07.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festival "Pesma za Evroviziju 2025" ponovo će biti muzički spektakl na kojem će Srbija birati svog predstavnika za sledeću Evroviziju.

Konkurs za nove kompozicije će biti otvoren do 1. novembra 2024. S ciljem razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2025“, koje će biti održano u maju 2025. godine, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, Selekciona komisija RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom.

Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo samostalno da izabere kompoziciju.

Republika

Foto: RTS

RTS, Pesma za Evroviziju

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju „Pesma Evrovizije 2025“ obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na festivalu „Pesma za Evroviziju 2025“, po evrovizijskom principu 50% - 50%, prenosi RTS.

Kompozicija koja na festivalu „Pesma za Evroviziju 2025“ bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Srbije i RTS-a na takmičenju „Pesma Evrovizije 2025“.

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju u Švajcarskoj 2025. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 1. novembra 2024. godine na internet adresu https://www.rts.rs/page/rts/ci/eurosong-prijava.html u okviru podsajta Evrosong na Internet portalu RTS-a - www.rts.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading