RHMZ UPOZORAVA! DANAS STIŽE OSVEŽENJE: Pljuskovi sa grmljavinom i vetar "sviraju kraj" tropskim danima

Autor:

Vesti

03.09.2024

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno upozorenje za ovaj deo zemlje.

RHMZ UPOZORAVA! DANAS STIŽE OSVEŽENJE: Pljuskovi sa grmljavinom i vetar "sviraju kraj" tropskim danima

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa ređom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab, promenljiv vetar, a temperature će se kretati od 12 do 36 stepeni.

U Beogradu će uz toplo i sunčano vreme duvati slab vetar, a maksimalna dnevna temperatura biće oko 36 stepeni. Kako se navodi, tropski dani nastavljaju se do 6. septembra, dok će od 7. septembra temperatura biti u postepenom padu i kretaće se u intervalu do 30 stepeni.

Podsećamo, nakon nekoliko dana tropskih temperatura, Banjaluku je pre par dana zadesilo snažno nevreme. Olujni oblak koji se kretao iz pravca Srpca izazvao je potpunu promenu vremenskih uslova. Iako nije bilo najave za ovakvo nevreme, dan se iznenada pretvorio u noć, prenosi ATV.

Vanredna situacija na ulicama

Snažan vetar i obilne padavine naterali su građane da se hitno sklone sa ulica. Atmosfera je bila gotovo nestvarna, a ljudi su brzo tražili zaklon od iznenadnog nevremena.

Putovanje olujnog oblaka

Olujni oblak koji je zahvatio Banjaluku nije se zaustavio tu. Njegovo putovanje nastavilo se ka Mrkonjić Gradu.

Takođe, obilna kiša koja je padala na istoku Rumunije dovela je do poplava u nekoliko regiona, ostavljajući za sobom razarne prizore i probleme za lokalno stanovništvo. Agigea, Tuzla, Costinesti, Eforie, Mangalia i Vama Veche su najteže pogođeni, stotine kuća su poplavljene, a mnoge ulice su potopljene.

Teškoće u Vama Veche

Na popularnom turističkom odmaralištu Vama Veche, situacija je posebno teška. Turisti koji su boravili u hotelu su u subotu ujutro zatekli svoje automobile pune vode, dok je odmaralište trenutno bez struje. U toku je opsežna operacija čišćenja kako bi se popravila plaža i ublažile posledice poplave. 

"Biblijski potop! Počeo je oko jedan sat posle ponoći kada je počela jaka kiša. Nisam mogao da vidim ni metar ispred sebe", rekao je jedan lokalni stanovnik.

Lokalne vlasti kažu da uprkos velikoj materijalnoj šteti, nema izveštaja o žrtvama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading