SLEDI POTOP POSLE "LUCIFEROVOG ZAGRLJAJA": Ovi delovi Srbije na udaru razornog nevremena! RHMZ izdao hitno upozorenje

Autor:

Vesti

15.08.2024

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno upozorenje za ova dva dela zemlje!

SLEDI POTOP POSLE "LUCIFEROVOG ZAGRLJAJA": Ovi delovi Srbije na udaru razornog nevremena! RHMZ izdao hitno upozorenje

Foto: Shutterstock, Freesvg.org

Upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za istok i jugoistok Srbije zbog očekivane pojave kratkotrajne kiše ili pljuska. Ova obaveštenja dolaze u kontekstu veoma visokih temperatura koje su zadesile celu teritoriju Srbije.

Veoma visoke temperature i tropske noći

Prema najavi RHMZ-a, do kraja sedmice, 18. avgusta, očekuje se zadržavanje veoma toplog vremena sa maksimalnim temperaturama od 35 do čak 41 stepen Celzijusa. Takođe, urbanim sredinama preti pojava tropskih noći. Ova situacija iziskuje posebne mere opreza i zaštite, naročito za osobe osetljive na visoke temperature.

Crveni meteoalarm i žuta upozorenja

RHMZ je zbog ekstremno visokih temperatura upalio crveni meteoalarm na teritoriji cele Srbije. Pored toga, u nekim delovima zemlje na snazi je žuto upozorenje zbog grmljavine. Ova situacija zahteva posebnu pažnju i opreznost u sledećim regionima: Bačka, Banat, istočna i jugoistočna Srbija, jugozapadna Srbija, kao i na teritoriji Kosova i Metohije.

Republički hidrometeorološki zavod apeluje na građane da se pridržavaju saveta za zaštitu od visokih temperatura i da budu posebno oprezni u slučaju pojave grmljavine. Očekuje se da će situacija biti pod kontrolom ukoliko se građani pridržavaju preporuka i saveta nadležnih institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading