HITNO SE OGLASIO RHMZ, UPOZORENJE ZA OVA TRI DELA SRBIJE: Nevreme će večeras da "gruva" bez milosti, spremite se!

Autor:

Vesti

21.08.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže razorna oluja!

HITNO SE OGLASIO RHMZ, UPOZORENJE ZA OVA TRI DELA SRBIJE: Nevreme će večeras da "gruva" bez milosti, spremite se!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Promenljivo vreme u Srbiji, lokalni pljuskovi u zapadnim krajevima

U najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak (22.08.), istaknuto je da će na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, dok se na ostalim područjima očekuje promenljivo oblačno vreme. U večernjim satima, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, Pomoravlju i Braničevskom okrugu, mogući su lokalni kratkotrajni pljuskovi, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. U ostatku zemlje se očekuje uglavnom suvo vreme.

Porast temperature od petka do kraja sedmice

Nakon četvrtka, očekuje se porast temperature od petka do kraja sedmice (23 - 25.08.). Većina mesta će imati duže sunčane intervale, a maksimalna temperatura će se kretati od 30 do 36 °C. Padavine se očekuju tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Prognoza za Beograd

Prema najavi RHMZ-a, u Beogradu se za sutra očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni, a najniža temperatura će se kretati od 18 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura će iznositi oko 31 stepen.

Očekuje se da će centralni deo Srbije, uključujući i Beograd, u narednim danima imati stabilne vremenske prilike sa toplim temperaturama, dok će zapadni delovi zemlje biti podložni lokalnim pljuskovima. Svi građani se savetuju da prate vremenske prognoze i da se prilagode promenljivim vremenskim uslovima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading