RHMZ POPALIO ALARME! STIŽU RAZORNE NEPOGODE: Ovi delovi Srbije prvi na udaru

Autor:

Vesti

05.08.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uslediće nagli pad temperature, a ona jako nevreme!

RHMZ POPALIO ALARME! STIŽU RAZORNE NEPOGODE: Ovi delovi Srbije prvi na udaru

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Promenljivo oblačno i umereno toplo sa dužim sunčanim intervalima

Danas u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno vreme sa umereno toplim temperaturama i dužim sunčanim intervalima. Pre podne se očekuje više sunca, dok se sredinom dana i posle podne može očekivati ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska praćenog grmljavinom. Najniža temperatura biće od 12 do 19 stepeni, dok će najviša dostizati od 28 do 32 stepena. Vetar će uglavnom biti slab do umeren, dok će na severu i istoku zemlje posle podne povremeno biti jak, severozapadni. Uveče ponegde na severu, a tokom noći ka utorku i na zapadu Srbije očekuje se kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom.

Vremenska prognoza za Beograd

U glavnom gradu takođe se očekuje promenljivo oblačno vreme sa umereno toplim temperaturama i dužim sunčanim intervalima, naročito pre podne. Posle podne na širem području Beograda moguća je lokalna pojava kratkotrajne kiše. Najniža temperatura biće oko 19, a najviša oko 30 stepeni, uz slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u utorak se očekuje promenljivo oblačno vreme sa umereno toplim temperaturama i dužim sunčanim intervalima, uz ređu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Od srede se očekuje pretežno sunčano vreme i postepeni porast temperatura, te se krajem perioda u većini mesta očekuje da temperature dostignu od 34 do 37 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading