SMENA SUNCA I KIŠE: Konačno stiže osveženje!

Autor:

Vesti

18.08.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 38 stepeni

SMENA SUNCA I KIŠE: Konačno stiže osveženje!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

U nedelju se očekuje promenljivo oblačno vreme u Srbiji, praćeno tropski visokim temperaturama i lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ujutro će na severu zemlje takođe biti prisutni lokalni pljuskovi, dok će se tokom dana vreme stabilizovati i biti suvo, sa povremenim sunčanim intervalima.

Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, dok će u košavskom području biti jak. Jutarnja temperatura će se kretati od 17 do 25°C, dok će maksimalna dnevna temperatura biti između 33 i 37°C. U Beogradu se očekuje slično vreme, sa temperaturama od 24°C ujutro, do 36°C tokom dana.

U Vojvodini se takođe predviđa sunčano i toplo vreme, sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom u popodnevnim časovima. Najniže temperature biće u opsegu od 20 do 23 stepena, dok će najviše vrednosti iznositi od 33 do 36 stepeni.


Postoji mogućnost razvoja grmljavinskih oluja i nepogoda, pa se savetuje građanima da budu oprezni i prate uputstva nadležnih službi.

Za ponedeljak 19. avgust očekuje se slično vreme kao i za vikend, uz blagi pad temperature i mogući razvoj pljuskova sa grmljavinom. Minimalne temperature biće u opsegu od 17 do 23 stepena, dok će maksimalne vrednosti dostizati od 32 do 36 stepeni.

Od utorka, očekuje se blago sniženje temperatura za oko pet stepeni, praćeno kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. U drugoj polovini nedelje ponovo se prognoziraju visoke temperature.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading