I KIŠA I SUNCE! Evo kakvo nas vreme očekuje prvog dana vikenda!

Autor:

Vesti

17.08.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 39 stepeni

I KIŠA I SUNCE! Evo kakvo nas vreme očekuje prvog dana vikenda!

Foto: ST/Tamara Pavišić

Na severu Srbije očekuje se promenljivo oblačno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će u ostalim delovima zemlje biti sunčano i tropski toplo. Tokom kasnog popodneva i večeri, i u tim predelima može doći do lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 24°C, dok će maksimalna dnevna temperatura biti između 35 i 39°C.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu se očekuje smena sunca i oblaka, uz i dalje tropski toplo vreme. Na širem području grada postoji mogućnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura biće oko 24°C, dok se maksimalna dnevna temperatura očekuje da bude oko 36°C.

Ova vremenska prognoza donosi promenljive uslove širom Srbije, sa naglaskom na lokalne pljuskove i grmljavinu u pojedinim delovima. Tropske temperature dodatno će doprineti osećaju vreline, pa se preporučuje da građani budu dodatno oprezni i da se adekvatno zaštite od vrućine.

Zaštita od sunca je veoma važna kako bi se sprečili opekotine i dugotrajni problemi kao što su starenje kože i povećan rizik od raka kože. Evo nekoliko saveta kako se efikasno zaštititi:

Koristite kremu za sunčanje: Izaberite kremu sa visokim SPF (Sun Protection Factor) – barem 30 ili više. Nanesite je na sve delove kože koji su izloženi suncu, i to 30 minuta pre nego što izađete napolje. Ponovno je nanosite svakih 2 sata, ili češće ako plivate ili se znojite.

Nosite zaštitnu odeću: Ako je moguće, oblačite odeću koja pokriva što veći deo kože. Postoje i specijalne odeće sa UV zaštitom koje možete pronaći u prodavnicama sportske opreme.

Nosite šešir i naočare za sunce: Šešir sa širokim obodom može da pruži dodatnu zaštitu za lice, uši i vrat. Naočare za sunce sa UV zaštitom pomažu u zaštiti očiju i kože oko očiju.

Tražite hladovinu: Kada je sunce najjače, obavezno tražite hladovinu, posebno između 10 i 16 sati, kada su UV zraci najintenzivniji.

Izbegavajte solarijume: Veštačko sunčanje u solarijumima može ozbiljno oštetiti kožu i povećati rizik od raka kože.

Hidratacija: Pijte dovoljno tečnosti kako biste održali hidrataciju kože, što može pomoći u njenom očuvanju.

Redovan pregled kod dermatologa: Pratite promene na koži i redovno se pregledajte kod dermatologa, posebno ako imate sumnjive mrlje ili promene na koži.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading