POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA "PIJAVICA" IZNAD SUBOTICE: Tornado se sve više izdiže, ŠOKANTAN SNIMAK KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.08.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se vidi na snimku, vrtložni vetar ili "pijavica" pojavljuje se pri izrazito nestabilnoj atmosferi ispod olujnog oblaka.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA "PIJAVICA" IZNAD SUBOTICE: Tornado se sve više izdiže, ŠOKANTAN SNIMAK KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA! (VIDEO)

Foto: Printscreen Facebook

U blizini železničke stanice Šebešić u Subotici, snimljen je neobičan prizor na nebu koji je izazvao pažnju putnika. Na snimku koji je nastao iz voza, može se videti "pijavica" koja se diže sa zemlje kako voz sve više prilazi. Ova pojava, koja nije tipična za naše podneblje, izazvala je zanimanje javnosti i podstakla raspravu o vremenskim pojavama.

Kako se vidi na snimku, vrtložni vetar ili "pijavica" pojavljuje se pri izrazito nestabilnoj atmosferi ispod olujnog oblaka. Ova pojava nije česta u našim krajevima, što je dodatno privuklo pažnju javnosti. Snimak je nastao iz voza na železničkoj stanici Šebešić kod Subotice, stvarajući nezaboravan prizor koji je izazvao brojne reakcije.

"Nikada nisam video nešto slično uživo, bilo je zaista zastrašujuće", izjavio je jedan od putnika koji je bio svedok ove neobične pojave. 

Republički hidrometeorološki zavod oglasio se na svom sajtu najnovijim obaveštenjem.

- U toku popodneva u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Prema prognozi, do kraja sedmice biće veoma toplo.

- Do kraja sedmice veoma toplo sa maksimalnom temperaturom danas (16.08.) i sutra (17.08.) od 37 do 41 °S, a u nedelјu (18.08.) od 33 do 38 °S. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

- Od početka naredne sedmice promenlјivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i pojavu plјuskova i grmlјavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalјe toplo - kretaće se u intervalu od 29 °S na severu i zapadu do 36 °S na jugu i istoku - kaže se u najavi RHMZ.

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading