NOVO UPOZORENJE RHMZ: U naredna dva sata na meti OVAJ DEO SRBIJE! Sprema se veliko nevreme!

Autor:

Vesti

20.07.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplotni talas u Srbiji slabi, ali se povećava nestabilnost vremenskih uslova.

NOVO UPOZORENJE RHMZ: U naredna dva sata na meti OVAJ DEO SRBIJE! Sprema se veliko nevreme!

Foto: Shutterstock

U naredna dva sata u delovima jugozapadne, centralne i jugoistočne Srbije kiša i plјuskovi s grmlјavinom, dok se u ostalim predelima očekuje uglavnom suvo vreme uz izolovanu pojavu plјuskova i grmlјavine, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

- U zoni najjačih plјuskova očekuje se velika količina padavina, jak vetar, a lokalno i pojava sugradice i grada - navodi se u upozorenju RHMZ koje je objavljeno u 13.30 sati.

Toplotni talas u Srbiji slabi, ali se povećava nestabilnost vremenskih uslova. U narednom periodu očekuju se pljuskovi i grmljavine koji će lokalno biti intenzivniji, uz mogućnost grada i jakih ili olujnih vetrova.

Smanjenje temperature u Srbiji

Od danas je predviđeno smanjenje temperature, s najvišom dnevnom temperaturom u intervalu od 30 do 34 stepeni Celzijusovih. Na jugoistoku Srbije temperature mogu dostići oko 36 stepeni Celzijusovih. Ipak, u većim urbanim sredinama nastaviće se tropske noći.

Upozorenje za Beograd

U Beogradu se danas očekuju pljuskovi i grmljavine, koji mogu biti lokalno intenzivniji. Moguće su padavine praćene gradom, kao i jaki ili olujni vetrovi. Građani se savetuju da budu oprezni i pripremljeni za moguće nepogode.

Kako je meteorolog Iva Ristić istakao, posle jutarnjeg osveženja, stižu nam popodnevne oluje.

- U ranim popodnevnim časovima, oko 14 časova, očekuje se razvoj olujne linije Tuzla-Loznica i njeno premeštanje, ali i jačanje (oblak će biti sve veći i veči) u svom kretanju na istok i severoistok. Šanse za grad su blizu maksimuma tako da se očekuju ponegde i nepogode praćene gradom i olujnim vetrom - kazao je.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading