UPOZORENJE RHMZ-a NA PLJUSKOVE: Evo koji delovi Srbije su na udaru!

Autor:

Vesti

24.07.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se i grad!

UPOZORENJE RHMZ-a NA PLJUSKOVE: Evo koji delovi Srbije su na udaru!

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap/Rade Prelic

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jačanje grmljavinskih razvoja sa kratkotrajno intenzivnim pljuskom, sitnim gradom i jakim vetrom. Oblačnost ima tendenciju premeštanja ka južnim delovima Beograda.

Najčešći grmljavinski razvoji i dalje se očekuju u Podrinju, Kolubarskom okrugu, na jugozapadu Srbije, u oblasti Zapadnog Pomoravlja, a lokalno i u Šumadiji, Velikom Pomoravlju i jugoistočnom Banatu uz kratkotrajno jak pljusak, sitan grad i jak vetar.

U dolini Zapadne Morave (okoline Čačka, Kraljeva, Trstenika, Kruševca) i u okolini S. Palanke očekuje se pojava kratkotrajno intenzivnih pljuskova sa grmljavinom, sitnim gradom i jakim vetrom. Takođe, na zapadu i jugozapadu Srbije, u zoni kratkotrajno intenzivnih pljuskova sitan grad i jak vetar očekuju se i na pojedinim lokalitetima u Sremu, južnom i srednjem Banatu, kao i u Velikom Pomoravlju.

Foto: printscreen/RHMZ

 

Jačanje oblačnih razvoja u Moravičkom okrugu (okolina Čačka), kao i na jugozapadu Srbije u pograničnom delu sa Crnom Gorom u narednom satu usloviće intenzivne pljuskove uz pojavu grada i jakog vetra. Takođe, jačanje oblačnih grmljavinskih razvoja u Podrinju u narednom satu usloviće intenzivne pljuskove uz pojavu grada, najpre na širem području Malog Zvornika.


Građani Srbije trebalo bi da budu posebno oprezni i da prate uputstva nadležnih službi s obzirom na najavljena grmljavinska nevremena koja mogu doneti kratkotrajne, ali vrlo intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, gradom i jakim vetrom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading