BEOGRAĐANI, PONESITE KIŠOBRANE, U OVOM DELU GRADA VEĆ LIJE KIŠA: Evo gde se još sprema nevreme!

Autor:

Vesti

22.07.2024

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je došlo do blagog zahlađenja, u Srbiji i dalje važi žuti meteoalarm zbog vrućina.

BEOGRAĐANI, PONESITE KIŠOBRANE, U OVOM DELU GRADA VEĆ LIJE KIŠA:  Evo gde se još sprema nevreme!

Foto: shutterstock

Vreme

Danas popodne, kiša je iznenadila stanovnike Novog Beograda, počevši da pada oko 16.15 sati. Iako je u centru grada sunčano, delovi Beograda su zahvaćeni pljuskom praćenim grmljavinom.

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u naredna dva sata očekuje se da će pljusak sa grmljavinom i mogućim gradom zahvatiti područje Bačke i severnog i srednjeg Banata. Temperatura danas može dostići maksimalnih 33 stepena, iako je došlo do blagog zahlađenja.

Žuti meteoalarm zbog vrućina

Iako je došlo do blagog zahlađenja, u Srbiji i dalje važi žuti meteoalarm zbog vrućina. Ovo upozorenje je na snazi širom zemlje, s obzirom na visoke temperature. Pored toga, na snazi su i još dva upozorenja. Naime, žuto upozorenje zbog grmljavine važi u određenim delovima zemlje, dok se upozorenje na pljuskove odnosi samo na jugoistočnu Srbiju.

Sutra će situacija biti slična, s tim što će žuto upozorenje na grmljavinu važiti i u istočnoj Srbiji. Upozorenje na pljuskove odnosi se samo na jugoistočnu Srbiju.

Podsetimo, usled jakog olujnog nevremena koje je nedavno pogodilo Arilje u delu opštine uvedena je vanredna situacija i to u mesnim zajednicama: Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica. Najteža situacija je u Trešnjevici gde se voda izlila u nekoliko domaćinstava. Voda je prodrla u podrume, pomoćne objekte ali i jednu hladnjaču u kojoj je skladištena maline tek minule berbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading