POSLE PAKLA, STIŽE LEDENO DOBA ZA OVAJ PERIOD GODINE! Poznati meteorolog upozorava: Naglo zahlađenje nastupa ovog datuma! Pripremite se i za razorno nevreme!

Autor:

Vesti

23.07.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi delovi Srbije su prvi na udaru!

POSLE PAKLA, STIŽE LEDENO DOBA ZA OVAJ PERIOD GODINE! Poznati meteorolog upozorava: Naglo zahlađenje nastupa ovog datuma! Pripremite se i za razorno nevreme!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Ovog poslepodneva u Srbiji ima lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ali glava promena vremena očekuje se noćas. Ipak, u većem delu zemlje i dalje je tropski toplo i pretežno sunčano, uz temperature i do 35°C koliko se merilo u Somboru.

Do kraja dana u Srbiji se usled jačeg razvoja oblačnosti očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Očekuju se uglavnom na području Bačke, Banata, u centralnom delu Srema i na jugoistoku Srbije.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i na širem području Beograda.

Ipak, glavnina promene vremena očekuje se tokom noći i sutra.

U toku večeri u Vojvodini, tokom noći u svim severnim, a tokom srede i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje i osvežnje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

Ovo pogoršanje vremena biće uslovljeno prodorom hladnog fronta.

Maksimalna temperatura danas od 30 do 35°C, a već od sutra u svim predelima ispod 30°C.

U sredu posle podne u severnim, u četvrtak i u ostalim predelima postepeno razvedravanje.

U četvrtak i petak uglavnom suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Biće i veoma ugodno vreme, uz temperature od 25 do 30°C.

Posle više od 15 dana, očekuje se i prekid dugog niza tropskih noći, pri čemu temperatura ni tokom noćni nije se spuštala ispod 20°C.

Već od vikenda sledi stabilizacija vremena i osetniji porast tempeatura vazduha i to će biti uvod u novi toplotni talas.

U subotu maksimalne temperature vazduha u svim predelima iznad 30°C, a od nedelje još vrelije. Poslednje dane jula i sam početak avgusta obeležiće tropski dani, uz temperature i iznad 35°C, uz sunčano vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading