APOKALIPSA SE SRUČILA NA ZAJEČAR! NEVREME LOMILO DRVEĆE KAO OD ŠALE: Jezive scene uhvaćene kamerom koja i sama umalo nije nastradala! (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.07.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja nije imala milosti!

APOKALIPSA SE SRUČILA NA ZAJEČAR! NEVREME LOMILO DRVEĆE KAO OD ŠALE: Jezive scene uhvaćene kamerom koja i sama umalo nije nastradala! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook

Juče je Zaječar bio pogođen jakim nevremenom praćenim obilnom kišom i olujnim vetrom. Video-snimak koji je podeljen na društvenoj mreži Instagram na profilu "Haliz Srbija" svedoči o ekstremnim vremenskim uslovima koji su zadesili ovaj grad.

Ekstremno vreme širom Srbije

Područje Srbije je juče bilo zahvaćeno nezapamćenim vremenskim nepogodama, naročito u delovima Šumadije, Grada Beograda i jugozapadne Srbije gde su zabeležene gradonosne oluje. Na teritoriji Gornjeg Milanovca, palo je skoro 100 litara kiše po kvadratnom metru, dok je na severu Srbije bilo manje aktivnosti, izuzev Južnobanatskog okruga.

 

 


Posledice nevremena

Nevreme je ostavilo i tragične posledice. Od udara munje povređene su 2 osobe, dok je stradalo 30 ovaca i 10 jagnjadi. Ovo je samo jedan od primera koliko su jaka nevremena mogu biti opasna po životinjski svet.

Nastavak vremenskih nepogoda

Prema prognozama, vruće i sparno vreme će se nastaviti u ponedeljak i utorak, a temperature bi mogle da padnu od sredine sledeće nedelje zbog prodora hladnog fronta. Ovo upozorenje je važno imati na umu kako bi se preduzele odgovarajuće mere predostrožnosti u slučaju novih nevremena.

 

 

Podsećamo, zbog ozbiljnog nevremena koje je zahvatilo opštinu Arilje, proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica: Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica. Predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar, izvestio je da je najteža situacija u Trešnjevici, gde je voda ušla u nekoliko domaćinstava i poplavila pomoćne objekte, podrume i hladnjaču u kojoj su se nalazile maline sa prošle berbe.

Maslar je objasnio da su poplave uzrokovane kombinacijom prirodnih faktora i ljudskog nemara. Otpad koji građani bacaju u potoke može uzrokovati začepljenje propusta, mostova i kanala, što dovodi do izlivanja bujičnih voda i poplava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading