OPET SE SPREMA NEVREME: Ovi delovi Srbije u narednim satima biće na udaru jakih pljuskova sa grmljavinom!

Autor:

Vesti

21.07.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Padavine će uglavnom biti lokalnog karaktera i neće zahvatiti veće prostore.

OPET SE SPREMA NEVREME: Ovi delovi Srbije u narednim satima biće na udaru jakih pljuskova sa grmljavinom!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Hronika

U narednim satima, Leskovac i šire područje mogu očekivati jače pljuskove praćene grmljavinom. Ovaj oblačni sistem donosi promenljivo vreme, ali dobra vest je da se ne očekuju nepogode slične onima od juče. Padavine će uglavnom biti lokalnog karaktera i neće zahvatiti veće prostore.

Lokalni pljuskovi na jugu i jugoistoku Srbije

Na području Kopaonika, Topličkog i Jablaničkog okruga, kao i delovima Pešterske visoravni, očekuje se pojava lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Ova pojava će biti lokalnog karaktera i neće zahvatiti šire oblasti.

Vedro i toplo vreme u ostalim delovima Srbije

Dok se na jugu i jugoistoku očekuju lokalni pljuskovi, ostali delovi Srbije, uključujući i Beograd, mogu da očekuju vedro i toplo vreme. Nema prognoza za padavine ili nepovoljne vremenske prilike, pa će većina ostatka zemlje uživati u stabilnim uslovima.

Da podsetimo, zbog ozbiljnog nevremena koje je zahvatilo opštinu Arilje, proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica: Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica. Predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar, izvestio je da je najteža situacija u Trešnjevici, gde je voda ušla u nekoliko domaćinstava i poplavila pomoćne objekte, podrume i hladnjaču u kojoj su se nalazile maline sa prošle berbe.

Maslar je objasnio da su poplave uzrokovane kombinacijom prirodnih faktora i ljudskog nemara. Otpad koji građani bacaju u potoke može uzrokovati začepljenje propusta, mostova i kanala, što dovodi do izlivanja bujičnih voda i poplava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading