STIŽE HLADAN TALAS I SPUŠTA TEMPERATURU ZA 10 STEPENI! Nova promena vremena u Srbiji - u OVIM delovima PLJUSKOVI I GRMLJAVINA!

Autor:

Vesti

22.07.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature će se kretati između 30 i 35 stepeni.

STIŽE HLADAN TALAS I SPUŠTA TEMPERATURU ZA 10 STEPENI! Nova promena vremena u Srbiji - u OVIM delovima PLJUSKOVI I GRMLJAVINA!

Foto: Shutterstock

Danas i sutra očekuje nas pretežno sunčano i vrlo toplo vreme širom zemlje, uz lokalni razvoj oblačnosti. Kasno poslepodne i uveče moguće su retke pojave pljuskova sa grmljavinom, posebno u jugozapadnim delovima Srbije, Podrinju i ponegde u Vojvodini.

Temperature će se kretati između 30 i 35 stepeni, dok će u Beogradu biti do 32-33 stepena.

U noći između utorka i srede u Vojvodini, a tokom srede i u ostalim delovima Srbije, očekuje se prodor hladnog fronta koji će doneti jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od srede do petka vreme će biti znatno prijatnije, sa temperaturama od 25 do 30 stepeni. Naoblačenje i padavine biće prolaznog karaktera, dok će u četvrtak i petak uz promenljivo oblačno vreme ponegde biti retka pojava pljuskova sa grmljavinom.

Sreda, 24. jul, hladni front sa severozapada usloviće pljuskove kiše praćene grmljavinom u većem delu zemlje, vetar severozapadni u pojačanju, najviša temperatura u manjem padu i u većini mesta ispod 30°C. Završava se na kratko dugačak niz tropskih dana takođe i noći u velikim gradovim pogotovo Beogradu, jutarnja temperatura pašće ispod 20°C tako da će noći i jutra biti mnogo prijatnija - istakao je meteorolog Ivan Ristić.

Od vikenda sledi stabilizacija vremena, uz sunčano vreme i porast temperatura koje će ponovo biti iznad 30 stepeni. Ovo će biti uvod u novi toplotni talas krajem jula i početkom avgusta, sa temperaturama iznad 35 stepeni.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading