KATASTROFALNA ŠTETA NAKON NEVREMENA: Pogledajte kako sada izgleda luksuzan kompleks West 65 u Beogradu (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju raspadanje fasade i njeno rasipanje po ulici tokom nedavnog nevremena.

KATASTROFALNA ŠTETA NAKON NEVREMENA: Pogledajte kako sada izgleda luksuzan kompleks West 65 u Beogradu (VIDEO)

Foto: Printscreen/x/Tea Selenic

Nedavni događaj u luksuznom kompleksu West 65 u Beogradu privukao je pažnju javnosti nakon što je tokom nevremena došlo do pada fasade sa jedne od zgrada. Ova nezgoda izazvala je veliku zabrinutost među stanovnicima i javno kritikovanje osoba koje su odgovorne za ovakvu ovakvu gradnju u Srbiji.

West 65 je poznat po visokim cenama nekretnina, gde kvadrat može dostići i oko 5.000 evra, što stavlja visoke standarde u pogledu kvaliteta gradnje. Međutim, incident sa fasadom je pokrenuo raspravu o tome da mnoge novogradnje nisu adekvatno izgrađene, te da često dolazi do problema prilikom ekstremnih vremenskih uslova.

 

 

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci koji prikazuju raspadanje fasade i njeno rasipanje po ulici tokom nedavnog nevremena. 

Ova situacija je podsetila na potrebu za strožom primenom propisa i većom odgovornošću u građevinskoj industriji u Srbiji.

Zaštita od nevremena

Praćenje vremenskih prognoza: Redovno pratite vremenske prognoze i upozorenja kako biste bili informisani o potencijalnim nevremenima.

Priprema za hitne situacije: Imajte pri ruci osnovne zalihe hrane, vode, baterijske lampe, radio i lekove u slučaju da ostanete bez struje ili drugih resursa tokom nevremena.

Osiguranje imovine: Ojačajte prozore i vrata, posebno ako živite u području sklonom jakim vetrovima. Uradite redovno održavanje krova i oluka kako biste sprečili curenje vode.

Plan evakuacije: Razvijte plan evakuacije za svoju porodicu, uključujući i gde ćete ići i kako ćete se kontaktirati u slučaju razdvajanja tokom nevremena.

Zaštita od groma

Unutrašnji prostor: Najsigurnije mesto tokom grmljavinskog nevremena je unutrašnji prostor, daleko od prozora, vrata i električnih uređaja.

Faradayev kavez: Ako imate mogućnost, instalirajte Faradayev kavez da biste zaštitili električne uređaje od udara groma.

Automobil: Ako ste napolju tokom oluje, automobil može pružiti sigurnost. Izbegavajte držanje ruku na metalnim delovima unutar vozila i izbegavajte kontakt sa metalnim površinama.

Telefoni i kompjuteri: Izbegavajte korišćenje fiksnih telefona i električnih uređaja povezanih sa mrežom tokom oluje.

Pratite uputstva i preporuke: Pratite lokalne smernice i preporuke za bezbednost tokom grmljavinskog nevremena kako biste smanjili rizik od povreda.

Praktikovanje ovih saveta može značajno povećati vašu bezbednost tokom vremenskih nepogoda kao što su oluje i grmljavina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading