NEVREME NE JENJAVA! Evakuisana deca iz vrtića u Ljigu!

Autor:

Vesti

02.07.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je eakuacija uz podršku MUP-a.

NEVREME NE JENJAVA! Evakuisana deca iz vrtića u Ljigu!

Foto: printscreen/instagram.com/192

Pripadnici Sektora za izvanredne situacije MUP-a brzo su reagovali na nevreme i jake oborine u Srbiji, sprovodeći evakuaciju i pružajući pomoć ugroženim građanima.

U Ljigu pet vaspitačica iz dečijeg vrtića evakuisano je zbog nevremena, dok je u selu Ključ kod Mionice pet osoba iz vozila takođe evakuisano. Ove akcije evakuacije sprovedene su uz podršku pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Nakon nevremena, čak 57 vatrogasaca s 26 vozila i 12 pumpi angažirano je na 11 crpljenja vode u gradovima Vranju, Leskovcu i Mionici, kao i na gašenju požara izazvanih udarima groma u Subotici, Vranju i Ubu. Ova reakcija vatrogasaca pokazuje njihovu hrabrost i spremnost da odgovore na različite izazove koje donose prirodne nepogode.

- U ovom trenutku SVS MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjaju palih stabala i na crpljenju vode iz domaćinstava u Lazarevcu i Kruševcu - navodi se u saopštenju.

Pored navedenih akcija, vatrogasci su pružili pomoć građanima i uklanjanju srušenih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu, kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu. Takođe, trenutno su angažovani u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjanju palih stabala i crpljenju vode iz domaćinstava u Lazarevcu i Kruševcu. Ova brza reakcija i pružanje pomoći građanima širom zemlje pokazuje posvećenost vatrogasaca u očuvanju sigurnosti i dobrobiti zajednice.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading