HITNO SE OGLASIO RHMZ: U naredna dva sata OVIM predelima prete pljuskovi sa grmljavinom!

Autor:

Vesti

04.05.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticaj visinskog ciklona sa Egejskog mora i iz oblasti Turske i dalje je prisutan.

HITNO SE OGLASIO RHMZ: U naredna dva sata OVIM predelima prete pljuskovi sa grmljavinom!

Foto: Shutterstock

Danas će u južnom Banatu, Pomoravlju, kao i na istoku i jugu Srbije biti moguća kratkotrajna kiša ili pljusak praćen grmljavinom, saopštio je RHMZ.

Ovaj fenomen rezultat je uticaja visinskog ciklona sa Egejskog mora i iz oblasti Turske na vremenske prilike u Srbiji. Iako je danas primećeno više sunca u poređenju sa jučerom, nestabilnost i dalje karakteriše meteorološke prilike.


Na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, vodostaji će u naredna 24 časa biti u umerenom porastu, ali neće dostići granice redovne odbrane od poplava.

Ova informacija predstavlja važan faktor za lokalno stanovništvo i nadležne službe koje prate stanje vodostaja na vodotocima. Umereni porast vodostaja pruža uvid u dinamiku vodnih tokova i omogućava planiranje preventivnih mera u cilju zaštite od poplava.


Iako je danas zabeleženo poboljšanje vremenskih uslova u odnosu na prethodni dan, nestabilnost i dalje karakteriše meteorološke prilike širom Srbije.

Uticaj visinskog ciklona sa Egejskog mora i iz oblasti Turske i dalje je prisutan, što može rezultovati lokalnim padavinama praćenim grmljavinom.

Stanovništvo i nadležne institucije trebalo bi da ostanu obazrivi i prate dalje prognoze kako bi adekvatno reagovali na eventualne promene vremenskih uslova.

U Srbiji sutra promenljivo oblačno sa  dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije moguća pojava izolovanog pljuska sa grmljavinom. 

Duvaće slab i umeren vetar slab južnih pravaca, a temperature će biti od 13 do 27 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije.  Najniža temperatura oko 13, a najviša oko 27 stepeni Celzijusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


Komentari (0)

Loading