SUTRA SE PALI METEO ALARM: Danas leto, i do 29 stepeni, a naredne nedelje... ŠOK PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Autor:

Vesti

18.05.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnja temperatura će se kretati od devet do 14 stepeni, a najviša od 26 do 29 stepeni, u Negotinskoj krajini oko 24 stepena.

SUTRA SE PALI METEO ALARM: Danas leto, i do 29 stepeni, a naredne nedelje... ŠOK PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Foto: Shutterstock, ST/Vladimir Lukić

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, uz promenljivu oblačnost koja tek ponegde u brdsko-planinskim predelima može posle podne usloviti kratkotrajnu slabu kišu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab promenljiv vetar, u donjem Podunavlju i na jugu Banata slab i umeren jugoistočni.

Jutarnja temperatura će se kretati od devet do 14 stepeni, a najviša od 26 do 29 stepeni, u Negotinskoj krajini oko 24 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije uz slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 14 stepeni, a najviša oko 28.

Reuma i nesanica

Većina hronično obolelih osoba može očekivati uobičajene tegobe usled biometeorološke situacije. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivani kao meteoropatske reakcije.

U narednih sedam dana u Srbiji se očekuje promenljivo, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Ristić: Od nedelje preokret

- Inače iako se to još uvek ne oseća, jer nas jak vetar baš hladi, počeo je priliv toplog vazduha po visini i sa slabljenjem vetra od subote će porasti znatno i temperatura, za vikend će se kretati izmedju 25°C i 30°C. Od nedelje popodne kreće nestabilan period sa čestom pojavom pljuskova i kiše praćenih grmljavinom ponedge i gradom, tako da i tada nećemo mnogo uživati u toplijem vremenu, iako neće biti vetra jer će biti i sparno, a biće i čestih pljuskova kiše - istako je ranije meteorolog Ivan Ristić.

- Temperatura tokom sledeće nedelje u manjem postepenom padu. Za sada modeli prognoziraju od 30-50 mm kiše tokom sledeće nedelje, ko ima probleme sa poplavama prilikom jakih padavina nek proba da očisti odvode vode i time se pripremi ukoliko bude bilo puno kiše u kratkom vremenskom intervalu. -

Dodaje i da će novi priliv afričkog vazduha u Srbiju doći 10. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading