"KURTI BI DA POLA SRBA PROTERA, A DRUGU POLOVINU POHAPSI": Petković se oglasio nakon udarnih vesti sa KiM

Autor:

Vesti

03.09.2024

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo srpskih institucija ništa nije “falsifikovalo” i sve su radili isključivo u skladu sa zakonom, podvukao je on

"KURTI BI DA POLA SRBA PROTERA, A DRUGU POLOVINU POHAPSI": Petković se oglasio nakon udarnih vesti sa KiM

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Nakon što je saopšteno da su predsednici privremenih organa opština na severu Kosova i Metohije pozvani na saslušanje u policiju 5. septembra pod optužbom da su falsifikovali dokumenta, oglasio je i Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

On je istakao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja da sprovodi teror na severu Kosmeta, te da mu je namera da polovinu Srba protera, a drugu polovinu pohapsi.

"Kurti nastavlja da sprovodi teror na severu KiM! Sada hoće da hapsi i političke predstavnike srpskog naroda kako bi ostvario svoj naum - da pola Srba protera, a drugu polovinu pohapsi!

 

 

Nalozi da se čelnici Srpske liste saslušaju u svojstvu "osumnjičenih", zbog navodnog “falsifikovanja dokumenata” je pokazatelj brutalnog političkog progona lidera Srba sa severa KiM koji je naredio Aljbin Kurti i koji će imati dalekosežne posledice.

Rukovodstvo srpskih institucija ništa nije “falsifikovalo” i sve su radili isključivo u skladu sa zakonom, pružajući usluge i Srbima i Albancima! Da je Kurti formirao ZSO, danas ne bismo bili u ovakvoj situaciji!

O ovom najnovijem Kurtijevom nasilju Beograd je odmah obavestio međunarodnu zajednicu i Kfor. Ako su njihov najviši domet - saopštenja i verbalna osuda i to bez ikakve konkretne reakcije, postaje jasno šta je pozadina Kurtijevog progona Srba", napisao je Petković na platformi "X".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading