"VAŽNO JE ŠTO SU I EVROPLJANI I SAD OSUDILI PONAŠANJE KURTIJA!" Vučić o tenzijama na Kosovu i Metohiji!

Autor:

Vesti

31.08.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj im je bio da nas isprovociraju, kazao je.

"VAŽNO JE ŠTO SU I EVROPLJANI I SAD OSUDILI PONAŠANJE KURTIJA!" Vučić o tenzijama na Kosovu i Metohiji!

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je važno to što su i Evropljani i Amerikanci osudili premijera privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbina Kurtija za upad prištinskih snaga na sever Kosova i Metohije, dodajući da "polako ali sigurno" ceo svet počinje da razume ko je taj koji stvarno i suštinski pravi probleme u regionu.

- Važno je to što KFOR, što NATO, drži svoje pozicije čvrsto vezano za most na Ibru. Ja moram da priznam da ne razumem sasvim šta je smisao, osim želje da se isprovocira Srbija? Uopšte ne razumem šta je smisao i šta je krajnji rezultat, koji prištinsko rukovodstvo vidi - rekao je Vučić u Pragu, gde učestvuje na Globalnom bezbednosnom forumu "GLOBSEC 2024" u Pragu.

On je upitao u čemu je smisao upada prištinskih snaga na sever Kosova i Metohije.

- Smisao je da zauzmete neku sobu ili neku zgradu i sklonite se za deset dana, šta onda? I okupirate i držite tako mesec dana i šta onda? Šta ste postigli, šta ste uradili? Pri tome jasno pokazujete da sve radite bez dogovora sa svojim partnerima, sa onima koji su vas rodili, sa onima koji su vas napravili i istovremeno sve radite na destabilizaciji celog regiona. Ne vidim da je to mudra politika, ali što bih njih savetovao šta da rade i kako da rade - rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija da se ponaša odgovorno. 

- U ovom trenutku predstavnici Srpske liste imaju razgovor sa Kvintom u Prištini. Verujem da će preneti svoju zabrinutost. Mi ćemo da radimo sa našim narodom. Oni će sva svoja primanja da dobijaju, kako god. Nastavićemo da investiramo što je moguće više i pokušaćemo da čuvamo mir i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ali mislim da je, ako postoji u svim ovim lošim stvarima jedna sitnica koja nije loša, to je ta da polako ali sigurno ceo svet počinje da razume ko je taj koji stvarno i suštinski pravi probleme u regionu - zaključio je Vučić.

Dodao je da je razgovarao o situaciji na Kosovu i sa Miroslavom Lajčakom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading