"KURTI PROVOCIRA RATNI SUKOB": Petković oštro osudio upad Kurtijevih jurišnika u Pošte Srbije!

Autor:

Vesti

05.08.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najvećih Kurtijevih provokacija!

"KURTI PROVOCIRA RATNI SUKOB": Petković oštro osudio upad Kurtijevih jurišnika u Pošte Srbije!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

Ukazano je da je na delu brutalno kršenje sporazuma i da je ova akcija Prištine izvedena suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je tzv. kosovska policija u koordinisanoj i protivpravnoj akciji, jednostrano i mimo svih sporazuma upala i zaposela prostorije Pošte Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku. 

Petković je istakao da upadom tzv. kosovske policije u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu KiM, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti direktno provocira ratni sukob i očigledno je da želi da izazove sukobe na terenu po svaku cenu, a sve naočigled međunarodne zajednice.

"Reč je o novoj krizi u režiji Aljbina Kurtija koji na ovaj način hoće da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije uskraćujući im sva osnovna ljudska prava, zastrašujući ih i planski im onemogućavajući normalne uslove za život", naveo je Petković u saopštenju. 

On je ukazao da je na delu brutalno kršenje sporazuma i da je ova akcija Prištine izvedena suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine, u kome se jasno kaže da će se sva pitanja poštanskih usluga rešavati isključivo u okviru dijaloga. 

"Konkretno, Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine dogovoreno je u tački 5. da su se obe strane saglasile da će o poštanskim uslugama razgovarati u kasnijoj fazi dijaloga", naveo je Petković. 

On je dodao da se, nakon ukidanja dinara i zatvaranja filijala Poštanske štedionice, Kurti obrušio na funkcionisanje Pošte Srbije, želeći da Srbe ostavi bez ikakvih sredstava za život, a radnike na ulici. 

"Neka se međunarodna zajednica dozove upamet, jer dok se oni oglase i preduzmu korake iz svoje nadležnosti na prostoru Kosova i Metohije kako bi zaustavili Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu, svi Srbi će ili biti proterani ili pohapšeni, a sve tekovine i dogovori iz dijaloga zgaženi i poništeni. Ako je to ono što žele i što nam poručuju svojim pasivnim stavom, neka nam tako jasno i kažu", istakao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading