ČOVEK DUVAO U PIŠTALJKU, KURTIJEV "GESTAPO" GA ODMAH ZATVORIO! Priveden lider Srpske demokratije u Severnoj Mitrovici

Autor:

Hronika

20.08.2024

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski kazamat pun Srba!

ČOVEK DUVAO U PIŠTALJKU, KURTIJEV "GESTAPO" GA ODMAH ZATVORIO! Priveden lider Srpske demokratije u Severnoj Mitrovici

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Aljebin Kurti

Aleksandar Arsenijević priveden i pušten u severnom delu Kosovske Mitrovice

Danas je došlo do incidenta u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je lider Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević, priveden zbog toga što je duvao u pištaljku prilikom nenajavljene posete ministara privremenih prištinskih institucija. Nakon privođenja, Arsenijević je pušten, ali je izrečena novčana kazna koju je odbio da plati.

Protest zbog prefarbavanja srpskih trobojki

Ovo nije prvi put da su lideri Srpske demokratije bili u centru pažnje zbog svog aktivizma. Prethodno, 8. avgusta, Aleksandar Arsenijević i Stefan Veljković su uhapšeni kada su pokušali da spreče prefarbavanje oslikanih srpskih trobojki na Trgu Braća Milić. Ipak, nakon protesta veće grupe građana, njih dvojica su pušteni.

Incidenti poput ovih ukazuju na napetost i političke tenzije u regionu, posebno kada je reč o pitanju statusa Kosova i položaju srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Reakcije javnosti i političkih aktera

Ovi događaji su izazvali različite reakcije među javnošću i političkim akterima. Dok jedni podržavaju aktivnosti lidera Srpske demokratije kao borbu za prava srpskog naroda na Kosovu, drugi osuđuju ovakve poteze smatrajući ih provokativnim i kontraproduktivnim za postizanje stabilnosti i mira u regionu.

Napetost u regionu Kosova i Metohije i dalje ostaje visoka, a incidenti poput današnjeg i onog od 8. avgusta samo dodatno doprinose političkoj polarizaciji i tenzijama. Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će lideri biti u mogućnosti da pronađu konstruktivne načine za rešavanje problema sa kojima se srpska zajednica suočava na ovom delikatnom području.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading