POSLANICI ZAVRŠILI RAD: Raspravu nastavljaju sutra po amandmanima

Autor:

Vesti

29.07.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno su poslanici završili objedinjenu raspravu po svim tačkama dnevnog reda, a jedna od njih je bila i Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru

POSLANICI ZAVRŠILI RAD: Raspravu nastavljaju sutra po amandmanima

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad, a raspravu u pojedinostima na više zakonskih predloga, među kojima je poskupljenje pretplate za javni servis, nastaviće sutra.

Pretplata za javni servis se povećava sa 299 na 350 dinara.

Prethodno su poslanici završili objedinjenu raspravu po svim tačkama dnevnog reda, a jedna od njih je bila i Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru.

Po završetku rasprave o pojedinostima, odrediće se dan za glasanje kada će se poslanici izjasniti o ukupno 60 tačaka. Poslanici će rad nastaviti sutra u 10.00 časova.

Podsetimo, predsednica Skupštine Ana Brnabić postavila je sedam pitanja opoziciji povodom kompanije Rio Tinto koja je došla u Srbiju početkom 2000-ih godina, kada su oni bili na vlasti i ocenila da je sve što danas rade odraz njihovog političkog licemerja.

Ona je u polemici sa opozicionim poslanicima rekla da nisu odgovorili ni na jedno od njenih sedam pitanja među kojima je bilo i to zašto su doveli Rio Tinto, ako su protiv te kompanije.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović rekla je danas da će zdravlje ljudi i zaštita životne sredine biti imperativ kada je u pitanju projekat "Jadar" i poručila da će se u tom smislu uskoro donositi zakoni koji će biti rigorozniji.

"Više puta smo ponavljali da ćemo biti beskompromisni kada govorimo o zaštiti životne sredine. Sve što smo slušali prethodnih dana (od opozicije) bilo je zastrašivanje građana bez činjenica i zvaničnih dokumenata zarad političkih poena", rekla je Vujović u raspravi na sednici Skupštine Srbije.

Na dnevnom redu su i sporazumi koji se odnose na zaduživanja, kao i predlog da Jorgovanka Tabaković bude reizabrana za guvernera NBS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading