MINISTAR VESIĆ RAZOTKRIO OPOZICIJU JEDNOM FOTOGRAFIJOM: Prazne klupe opozicionih poslanika naspram 20 ministara! (FOTO)

Autor:

Vesti

25.07.2024

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slika govori više od hiljadu reči!

MINISTAR VESIĆ RAZOTKRIO OPOZICIJU JEDNOM FOTOGRAFIJOM: Prazne klupe opozicionih poslanika naspram 20 ministara! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić oglasio se na društvenoj mreži "X", gde je veoma otvoreno govorio o potezima opozicionih poslanika koji nemaju nijedno validno opravdanje.

 

 

- Dvadeset ministarki i ministara dođe u Narodnu skupštinu da odgovori na svako pitanje narodnih poslanica i poslanika. Ministarke i ministri temeljito odgovaraju na svako pitanje, ali opozicionih poslanika skoro da nema u skupštinskoj sali. To pokazuje odnos ovih poslanika prema ljudima koje predstavljaju u Skupštini i koji su za njih glasali na izborima. I to je tako - istakao je Vesić.

Podsećamo, premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras u Skupštini Srbije da je napravljen značajan iskorak u pregovorima sa poljoprivrednicima i istakao da je zadovoljan što je pet udruženja prihvatilo predlog koji je dogovoren sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom poljoprivrede, kao i u kontaktu sa predsednikom Republike.

"Ponuđeno je novih do 17.000 dinara regresa za sertifikovano seme po hektaru dok je 2021. godine subvencija iznosila 4.000 dinara po hektaru za seme", rekao je premijer odgovarajući na pitanje poslanika Jedisntvene Srbije Živote Starčevića o sastanku koji je 18. jula održan sa predstavnicima sedam poljoprivrednih udruženja i šta podrazumevaju najavljene izmene i zakona o podsticajima u poljoprivredi.

Što se tiče stočarstva, Vučević je naveo da se izašlo sa predlogom da se na postojećih 40.000 dinara po grlu omogući, kroz izmene (zakona), dodatna subvencija od 60.000 dinara za junice od 12 do 24 meseca sa obavezom da budu u gazdinstvu najmanje tri laktacije, odnosno tri sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading