VUČIĆ IZ KAIRA PORUČIO: "Zabrinut sam zbog dešavanja u svetu, ludilo mržnje vlada svuda!"

Autor:

Vesti

14.07.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je u dvodnevnoj poseti Egiptu.

VUČIĆ IZ KAIRA PORUČIO: "Zabrinut sam zbog dešavanja u svetu, ludilo mržnje vlada svuda!"

Foto: Tanjug/printscreen

Tokom posete državno-privredne delegacije Srbije Egiptu, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, danas će biti organizovan srpsko-egipatski poslovni forum dve zemlje, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) lane je ukupna spoljnotrgovinska razmena sa Egiptom iznosila 88,3 miliona dolara.

Prethodno se sastao se danas u Kairu sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Kairu izrazio zabrinutost zbog napada na Dolanda Trampa i poručio da se nada da će to ludilo mržnje koje se širi svuda po svetu da prestane i poželeo Trampu brz oporavak. "

Želeo bih još jednon da izrazim zabrinutost zbog užasnih događaja koji su se zbili noćas u SAD, pokušaj atentata na bivšeg predsednika i što je još važnije predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Želim mu dobro zdravlje i brz ooravak", rekao je Vučić novinarima posle sastanka u Kairu sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

Vučić je rekao da se nada da će prestati to ludilo mržnje koje se ssiri svetom i da će, kako je rekao, postojati veće poštovanje.

"I da će biti manje agresije posebno od onih koji uvek drugima prebacuju da su agresivni a najčešće baš sa te strane dolaze napadi. Verujem u snagu američkog naroda da sve ovo prevaziđe i uverenje da ćemo i mi u Srbiji uspeti da sačuvamo razum i da razumemo koliko je mir važan i koliko je stabilnost važna i da guramo zemelju napred", naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Nebojša

14.07.2024 09:21

Vučić realno sagledava zbivanja u svetu i izražava opravdanu zabrinutost za ista

Predrag

14.07.2024 09:27

Usudi se neko da ubije nekoga, ali Bog odlučuje da li će ta osoba umreti.

Ninaa

14.07.2024 09:36

Drzavnik koji se uvek zalaze za mir i stabilnost.

Ana

14.07.2024 09:36

Kada bi se ljudi okrenuti miru i svom narodu,bili bi uspešni kao i Vyčić