MIR JE JEDNA OD NAJVEĆIH I NAJSKUPLJIH VREDNOSTI! Vučić položio venac na grob Neznanom junaku u Kairu (FOTO)

Autor:

Vesti

13.07.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sa egipatskim narodom delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti"

MIR JE JEDNA OD NAJVEĆIH I NAJSKUPLJIH VREDNOSTI! Vučić položio venac na grob Neznanom junaku u Kairu (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Memorijalni kompleks Neznanom junaku u Kairu, u distriktu Nasr, i položio venac na grob Neznanom junaku

"Sa velikim pijetetom poklonio sam se senima ratnika koji su dali život za svoj narod i državu i položio venac na spomen-grobnicu Anvara Sadata, čoveka koji je daleko video, mudro vodio svoju zemlju, promenio njeno lice uz iskrenu posvećenost miru i koji je zbog toga platio najveću cenu.", napisao je predsednik Vučič u objavi na svom instagram profilu buducnostsrbijeav.

Njega je dočekao general major Abdel Al Moti Alem, komandant Centralne vojne zone.

Takođe, Vučić je obišao i spomen-grobnicu predsednika Egipta Anvara Sadata, koja se nalazi u okviru Memorijalnog kompleksa i položio venac na grob. 

"Sa egipatskim narodom delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti, kao i istu kulturu sećanja na sve one koji su nam svojom borbom i hrabrošću omogućili da nastavimo da gradimo naše zemlje u miru.", dodao je predsednik.

 

 

"Poštovanje prema najvećoj žrtvi koja se daje za svoj narod uvek ostaje putokaz za generacije koje dolaze i podsetnik da je mir jedna od najvećih i najskupljih vrednosti za koju svi moramo da se borimo.", zaključio je Vučić

Memorijalni kompleks Neznanom junaku u Kairu je spomenik u obliku piramide u distriktu Nasr, čiju je izgradnju naredio predsednik Anvar Sadat 1974. godine u čast Egipćana i Arapa koji su izgubili živote u Oktobarskom ratu 1973. godine. U okviru kompleksa nalazi se i spomen - grobnica predsednika Anvara Sadata, koji je ubijen u oktobru 1981. godine. 

Predsednik Vučić sastaće se potom sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem u Predsednickoj Palati “El Itihadija”, posle čega će biti održan plenarni sastanak dve delegacije.

U delegaciji sa predsednikom Vučićem su i ministri u Vladi Srbije Tomislav Momirović, Zlatibor Lončar, Dejan Ristić, Aleksandar Martinović i Jelena Begović. 

U delegaciji su i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević i v.d. direktora Uprave carine Branko Radujko.

Republika

Foto: Predsedništvo Srbije

predsednik Vučić u Egiptu

Po zavšetku plenarnog sastanka dve delegacije, u prisustvu dvojice predsednika, biće potpisan niz bilateralnih sporazuma i memoranduma u različitim oblastima - na polju investicija, trgovine, obrazovanja, visokog obrazovanja, rada, kulture. 

Među najvažnijim sporazumima je Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta, koji će nakon ratifikacije obuhvatati 16.000 proizvoda koji će se uvoziti i izvoziti između dve zemlje bez carina.

Biće održana i zajednička konferencija za medije dvojice predsednika, nakon čega će predsednik Vučić prisustvovati svečanom ručku koji će u njegovu čast u Predsedničkoj palati prirediti predsednik Egipta Al Sisi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (36)

Loading
Djofa

13.07.2024 10:22

Mir najveća vrednost!

Ana

13.07.2024 10:24

Nekažu džabe da mir nema cenu.

Nikola

13.07.2024 10:45

Srbija i srpski narod najbolje znaju koliki značaj i cenu imaju mir,sloboda i nezavisnost

Ana

13.07.2024 11:07

Uzajamno poštovanje i prijateljstvo.