"Sa velikim pijetetom poklonio sam se senima ratnika"! Vučić u Egiptu položio vence na grob Neznanog junaka i spomen-grobnicu predsednika Anvara Sadata! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.07.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštovanje prema najvećoj žrtvi koja se daje za svoj narod uvek ostaje putokaz za generacije koje dolaze i podsetnik da je mir jedna od najvećih i najskupljih vrednosti za koju svi moramo da se borimo, istakao je Vučić.

"Sa velikim pijetetom poklonio sam se senima ratnika"! Vučić u Egiptu položio vence na grob Neznanog junaka i spomen-grobnicu predsednika Anvara Sadata! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Egiptu, a u Kairu je položio vence na grob Neznanog junaka i spomen-grobnicu predsednika Anvara Sadata u Memorijalnom kompleksu neznanog junaka.

 

 

- Sa velikim pijetetom poklonio sam se senima ratnika koji su dali život za svoj narod i državu i položio venac na spomen-grobnicu Anvara Sadata, čoveka koji je daleko video, mudro vodio svoju zemlju, promenio njeno lice uz iskrenu posvećenost miru i koji je zbog toga platio najveću cenu.

- Sa egipatskim narodom delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti, kao i istu kulturu sećanja na sve one koji su nam svojom borbom i hrabrošću omogućili da nastavimo da gradimo naše zemlje u miru.

- Poštovanje prema najvećoj žrtvi koja se daje za svoj narod uvek ostaje putokaz za generacije koje dolaze i podsetnik da je mir jedna od najvećih i najskupljih vrednosti za koju svi moramo da se borimo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, inače,  boraviće do 14. jula u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat.

Predsednik Aleksandar Vučića izjavio je da je sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom Al Sisijem razgovarao o svim važnim geopolitičkim pitanjima, ali i o najkonkretnijoj bilateralnoj saradnji između dve zemlje, a tom prilikom je saopštio i sjajne vesti za našu zemlju. O čemu je reč pročitajte ovde.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Ninaa

13.07.2024 19:40

Vazna poseta za nasu zemlju.

Vera

13.07.2024 19:41

Srbiji će koristiti saradnja sa Egiptom.

Ceca

13.07.2024 19:42

Vučić zna da vodi našu zemlju i sviđa mi se spoljašnja politika. Imamo toliko saradnje sa raznim zemljama.

Tanja

13.07.2024 19:44

Vučić je ovim gestom pokazao poštovanje prema Egiptu i njihovim palim junacima.