ŠAPIĆ POTPISAO SPORAZUM O SARADNJI BEOGRADA I KAIRA! Evo i šta prestonica ovim dobija!

Autor:

Vesti

13.07.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporazum predviđa unapređenje odnosa u oblasti turizma i podsticanje drugih oblika saradnje.

ŠAPIĆ POTPISAO SPORAZUM O SARADNJI BEOGRADA I KAIRA! Evo i šta prestonica ovim dobija!

Foto: TANJUG/BEOINFO/bg

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić potpisao je danas u Kairu Sporazum o saradnji između Grada Beograda i Grada Kaira. 

Sporazum o saradnji Beograda i Kaira potpisan u cilju razvoja i unapređenja odnosa dva glavna grada. Sporazumom su potvrđeni prijateljski odnosi i istaknuta zajednička želja za daljim unapređenjem, kroz uspostavljanje direktnih veza između dve prestonice.

Predviđeno je da Beograd i Kairo razmene iskustva o funkcionisanju i razvoju lokalne samouprave, ekonomskoj saradnji i upravljanju komunalnim sistemima, saobraćaju, vodosnabdevanju, ali i zaštiti životne sredine i kulturnog nasleđa. Sporazumom je takođe predviđeno da Beograd i Kairo podrže saradnju kulturnih, naučnih i drugih institucija, kao i međusobne kulturne manifestacije sa ciljem uspostavljanja redovne i bogate kulturne saradnje dva grada.

Takođe, Sporazum predviđa unapređenje odnosa u oblasti turizma i podsticanje drugih oblika saradnje.

Gradonačelnik je u Kairo otputovao u sklopu posete predsednika Aleksandra Vučića Egiptu i sastanka sa predsednikom ove afričke zemlje Abdel Fatahom Al Sisijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, inače,  boraviće do 14. jula u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat.

Predsednik Aleksandar Vučića izjavio je da je sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom Al Sisijem razgovarao o svim važnim geopolitičkim pitanjima, ali i o najkonkretnijoj bilateralnoj saradnji između dve zemlje, a tom prilikom je saopštio i sjajne vesti za našu zemlju. O čemu je reč pročitajte ovde.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading