7DAYS NAGRADNU IGRU KAO DA JE ORGANIZOVAO KURTI LIČNO! Javili su nam se čitaoci ogorčeni kompanijom "NELT", koja distribuira čuvene slatke kroasane

Autor:

Vesti

10.09.2024

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez bilo kakvog objašnjenja onemogućili učešće građanima koji žive u našoj južnoj pokrajini Kosovo i Metohija

7DAYS NAGRADNU IGRU KAO DA JE ORGANIZOVAO KURTI LIČNO! Javili su nam se čitaoci ogorčeni kompanijom "NELT", koja distribuira čuvene slatke kroasane

Foto: Tanjug/AP, Promo foto

Kompanija "Nelt", distributer jednog od najpoznatijih svetskih brendova slatkih kroasana 7days, pokrenuli su nagradnu igru "7days muzički VIP trip". Prema propozicijama, objavili su oglas s pravilima nagradne igre u kome je crno na belo navedeno da pravo na učešće imaju isključivo građani Srbije, ali bez Kosova i Metohije. Dakle, ako pojednostavimo, kupiš kroasan 7days i priznaš lažnu državu Kosovo.

Srpskom telegrafu javilo se nekoliko ogorčenih čitalaca koji nisu mogli da veruju da neko ko posluje u našoj zemlji, bez obzira na to što je reč o inostranom proizvodu, na ovakav način tretira potrošače iz južne srpske pokrajine. Iako je nemali broj zemalja priznao lažnu državu Kosovo (a još veći broj nije), kako smatraju besni građani, nedopustivo je da se posluje u Srbiji na ovakav način.

Foto: Printscreen

Uslovi za učestvovanje u nagradnoj igri

ŠOK-OGLAS

Kako nam je rekao jedan čitalac, ovu nagradnu igru kao da je organizovao lično Aljbin Kurti.

- Video sam u novinama oglas za nagradnu igru u kojoj je glavna nagrada putovanje za dvoje u Dubai. Kad sam uočio da pravo učešća imaju sva punoletna fizička lica s prebivalištem u Srbiji, ali bez teritorije Kosova i Metohije, grdno sam se iznervirao. Neverovatno je da su toliko bezobrazni. Očekuju da mi Srbi kupujemo njihove proizvode i punimo im džepove, a ovako nas ponižavaju - ispričao nam je jedan od ogorčenih čitalaca.

Da ne bude zabune, niko ne zamera "Neltu" što ne sprovodi nagradnu igru na teritoriji Kosova i Metohije jer roba iz centralne Srbije svakako zbog suludih poteza Prištine ne može preko administrativne linije već duže od godinu dana. Ostaje, međutim, nejasno, zašto je Srbima iz naše južne pokrajine onemogućeno unapred da učestvuju u igri tako što bi, primera radi, kupili kroasane u nekoj radnji na teritoriji centralne Srbije, a ukoliko osvoje nagradu, takođe, mogli bi je preuzeti u centralnoj Srbiji. To, dakle, uopšte nije problem i takav princip primenjuju mnoge firme koje organizuju slične akcije.

Sudeći, međutim, po ovom oglasu za nagradnu igru, menadžment kompanije "Nelt" smatra da su Srbi s Kosova građani drugog reda. I to u sopstvenoj zemlji.

A USTAV?

Drugi ogorčeni čitalac Srpskog telegrafa kaže: 

- Velike stvari uvek počinju od malih stvari, tako i pobede i porazi. Svaka ona strana a, nažalost, i naša firma, koja isključi KiM iz sastava Srbije ili iz onoga što oni smatraju građanima Srbije, radi nedozvoljenu stvar, krši ustav i zaslužuje prekor i kaznu. Umesto iščuđavanja i ljutnje najbolja opcija su kazne i to one koje najviše bole, dakle, novčane kazne i razna ograničenja zbog tih i takvih poteza - ističe naš sagovornik i nastavlja:

- Mi ne možemo da na papiru držimo KiM u sastavu Srbije i da to poštuju Španija, Grčka i mnoge druge zemlje, dok istovremeno neko ko radi u Srbiji to ne poštuje. Neko ko želi da zarađuje novac u Srbiji i od naših građana, a ne poštuje tu činjenicu i dostojanstvo naše zemlje, direktno nas provocira i izaziva. To je nedopustivo. 
Na pitanja koja smo poslali "Neltu" odgovore nismo dobili. 

Stranci se najbahatije ponašaju

Kako je pokazalo istraživanje Srpskog telegrafa, firma koja distribuira 7days ni izdaleka nije jedina koja na ovaj način tretira potrošače s Kosova i Metohije, odnosno, preciznije rečeno, koja nam jasno poručuje da ne priznaje Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. 
Posebno je zanimljivo što su ovakve stvari u najvećoj meri prisutne kod stranih, posebno multinacionalnih kompanija. Za razliku od njih, domaće se mnogo više trude da nađu način da nagradnu igru organizuju i na teritoriji KiM ili bar da građanima koji tamo žive ne ograničavaju učešće samo zbog prebivališta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading