DIREKTOR KANCELARIJE ZA KiM: Kurti nastavlja svoju politiku policijske okupacije severa Kosmeta gradnjom još jedne policijske stanice

Autor:

Vesti

10.09.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković ističe da, prema Briselskom sporazumu, Priština i Aljbin Kurti nemaju pravo da podižu svoje monoetničke policijske baze i poligone na severu KiM.

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KiM: Kurti nastavlja svoju politiku policijske okupacije severa Kosmeta gradnjom još jedne policijske stanice

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Aljbin Kurti, premijer Kosova, nastavlja sa politikom policijske okupacije severa Kosova i Metohije, sada gradnjom još jedne policijske stanice u selu Lešak kod Leposavića. Ova odluka nije dočekana sa odobravanjem, a Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, ističe da ova stanica ne donosi sigurnost ni mir srpskom narodu na ovim prostorima, već predstavlja direktnu pretnju, zastrašivanje i provokaciju preostalim Srbima.

- Ni po jednoj tački sporazuma iz Brisela, Priština i Aljbin Kurti nemaju pravo da na severu KiM podižu svoje monoetničke policijske baze i policijske poligone kojima žele da konačno proteraju Srbe sa severa Kosova i Metohije i zaokruže svoju politiku etničkog čišćenja - naveo je Petković i dodaje:

- Čemu služi Kurtijeva policija na severu Kosova i Metohije videlo se i sinoć kada su brutalno pretukli i maltretirali srpske mladiće, a potom ih i uhapsili, videlo se kada su upucali Milana Jovanovića, Srećka Sofronijevića, Dragišu Galjka, kada su brutalno pretukli srpsku decu Daru i Kristijana, a takvih primera je još mnogo. Zato je Kurti danas i pobegao od novinara i nije smeo da odgovori ni na jedno takvo pitanje, jer i on i čitava međunarodna zajednica dobro znaju čemu služe njegove policijske stanice i baze na severu Kosova i Metohije i da tamo niti je dobrodošao, niti ima šta da traži.

Petković ističe da će srpski narod uvek videti Kurtija kao nasilnika, uzurpatora i progonitelja. On takođe naglašava da srpski narod kroz svoju tešku istoriju zna da nijedna tiranija nije trajala doveka, te da će uvek imati podršku svoje države Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading