ZAJEDNO ČINIMO REGION JAČIM I SIGURNIJIM: Pripadnici MUP-a Srbije dobili znak zahvalnosti od Severne Makedonije! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.08.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom jula i početkom avgusta, piloti iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije su neumorno leteli po 6-7 sati dnevno, izbacujući preko 350 tona vode kako bi suzbili požare.

ZAJEDNO ČINIMO REGION JAČIM I SIGURNIJIM: Pripadnici MUP-a Srbije dobili znak zahvalnosti od Severne Makedonije! (FOTO)

Foto: Shutterstock

U vreme kada su veliki požari zahvatili Makedoniju, Srbija nije oklevala u pružanju pomoći. Na poziv za pomoć, MUP Srbije je reagovao među prvima i poslao Ka-32 helikopter da se pridruži makedonskim snagama u borbi protiv vatrene stihije.

Tokom jula i početkom avgusta, piloti iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije su neumorno leteli po 6-7 sati dnevno, izbacujući preko 350 tona vode kako bi suzbili požare. Njihov nesebičan rad doprineo je tome da oblasti Štipa, Kozjaka, Delčeva i Ohrida budu stavljenje pod kontrolu.

- Kada su sredinom jula Severnu Makedoniju zadesili veliki požari, koji su nadilazili njene kapacitete, Srbija nije oklevala. Na poziv za pomoć, reagovali smo među prvima i poslali naš Ka-32 helikopter da stane rame uz rame sa makedonskim snagama. Tokom celog jula i početkom avgusta, naši piloti iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije neumorno su se borili protiv vatrene stihije, leteći po 6-7 sati dnevno i izbacivši preko 350 tona vode. Oblasti Štipa, Kozjaka, Delčeva i Ohrida sada su pod kontrolom zahvaljujući zajedničkim naporima. U znak zahvalnosti, naši hrabri piloti su od makedonskog MUP-a dobili plaketu kao simbol prijateljstva i uzajamne podrške. Ovo je više od obične misije – ovo je znak solidarnosti i prijateljstva koje prevazilazi granice. Zajedno činimo region jačim i sigurnijim! - navodi se objavi MUP-a

U znak zahvalnosti za pomoć koju su pružili, hrabri srpski piloti su od makedonskog MUP-a dobili plaketu kao simbol prijateljstva i uzajamne podrške. Ova gesta predstavlja više od obične misije; ona simbolizuje solidarnost i prijateljstvo koje prevazilazi granice.


Na kraju saopštenja iz MUP-a Srbije, istaknuta je veoma važna poruka uz sliku plakete: "Zajedno činimo region jačim i sigurnijim". Ova poruka jasno pokazuje da je saradnja i solidarnost ključna u vremenima krize, te da zajedničkim naporima možemo doprineti jačanju i sigurnosti regiona.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading