VUČIĆEVO OBEĆANJE ISPUNJENO: MUP Srbije poslao helikopter za gašenje požara Severnoj Makedoniji (FOTO)

Autor:

Vesti

03.08.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je da pomognemo jedni drugima u najtežim trenucima

VUČIĆEVO OBEĆANJE ISPUNJENO: MUP Srbije poslao helikopter za gašenje požara Severnoj Makedoniji (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputilo je danas helikopter Helikopterske jedinice MUP-a u Severnu Makedoniju kao pomoć u gašenju požara

Helikopter MUP-a Srbije "Airbus H215 Super Puma", nosivosti tri tone vode, sa šest pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije, upućen je na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Severne Makedonije Gordane Siljanovski Davkove.

Inače, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je tokom protekle nedelje zbog širenja požara u istočnom delu Severne Makedonije, na osnovu zvaničnog zahteva Centra za upravljanje krizama Vlade Severne Makedonije, pružilo pomoć upućivanjem helikoptera "Agusta Bell 212" sa pet pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije. 

Helikopter MUP-a je u protekla tri dana dejstvovao u rejonu sela Jamnica, na teritoriji opštine Probištip i uspešno učestvovao na lokalizaciji požara na području naselja Dolno Gjugjanci, u blizini grada Sveti Nikola, kao i  u rejonu sela Ramno na teritoriji opštine Staro Nagoričano.

Podsećamo, Balkansko poluostrvo na meti je šumskih požara poslednjih nedelja, a kritično je u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj. Ove tri zemlje bivše Jugoslavije, zajedno sa Grčkom, trpe ogromne gubitke, budući da požari divljaju širom ovih zemalja, a vatrom su zahvaćeni hektari šuma. Svaka pomoć u gašenju požra ovim zemljama je dobrodošla, budući da su se resursi i ljudstvo zbog konstantnog širenja vatri "stanjili"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (10)

Loading
Doca

03.08.2024 13:43

Tako se pomaze susedima

Sanja

03.08.2024 13:52

Predsednik svako obećanje ispuni i zato ima podršku građana Srbije

Petar

03.08.2024 13:53

Treba pomoci bratskom narodu

Vlada

03.08.2024 13:54

Svako Vučićevo obećanje je i ispunjeno