"KIJEV NE MOŽE DA DOBIJE RAT" Marin Le Pen pozvala na dijalog sa Rusijom, pa skrenula pažnju na JEDNU osetljivu stvar

Autor:

Svet

17.06.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Le Pen je na pitanje da li treba poslati Ukrajini više ili manje pomoći rekla da generalno podržava inicijative za pružanje vojne ili civilne podrške Kijevu.

"KIJEV NE MOŽE DA DOBIJE RAT" Marin Le Pen pozvala na dijalog sa Rusijom, pa skrenula pažnju na JEDNU osetljivu stvar

Foto: Tanjug/AP

Lider francuske desničarske partije Nacionalno okupljanje, Marin Le Pen, smatra da je neophodno da se pregovara sa Rusijom za rešavanje sukoba u Ukrajini, jer je očigledno da Kijev ne može da dobije rat.

- Da li zaista verujete da možemo da se dogovorimo o miru bez razgovora sa jednom od zaraćenih strana? Mi ćemo morati da razgovaramo sa Rusijom, da pokušamo da nađemo pozitivan izlaz za Ukrajinu s obzirom na to da Kijev sukob očigledno ne može da dobije - rekla je Le Pen u intervjuu za španski list Periodico.

Le Pen je na pitanje da li treba poslati Ukrajini više ili manje pomoći rekla da generalno podržava inicijative za pružanje vojne ili civilne podrške Kijevu. Međutim, skrenula je pažnju na potrebu da se pažljivo razmotri uvođenje sankcija Rusiji, kako se ne bi okrenule protiv same Evrope.

Le Penova je navela primer energetskog rata koji se pokazao poražavajućim za evropske ekonomije. Za Evropu je prema njenim rečima važno da ne postane direktan učesnik u sukobu.

- Suviše dobro poznajem mehaniku rata da ne bi ponovila strašne greške iz prošlosti. Ne želimo više da budemo uvučeni u strahote koje bi, ako bi se desile, značile konačan kraj Evrope - rekla je Le Pen.

Podsetimo, Le Pen je rekla da će biti kandidatkinja na prevremenim parlamentarnim izborima u Francuskoj koje je raspisao francuski predsednik, Emanuel Makron, nakon što je njegova koalicija završila na drugom mestu, daleko iza krajnje desnice, na izborima za Evropski parlament.

Le Pen je rekla da nije šokirana raspuštanjem Nacionalne skupštine, jer je to i traženo od predsednika Makrona, prenosi dnevnik Figaro.

- Mogli smo očekivati da će odlučiti da to uradi posle Olimpijskih igara. Ali želim da zahvalim Francuzima koji su izrazili apsolutno neverovatnu narodnu volju, to me je umirilo u vezi s njihovom sposobnošću da brane svoje blagostanje, svoju budućnost - rekla je Le Penova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading