BIĆE KAO U RERNI! Stigao prvi brutalni toplotni talas, u ovom delu zemlje temperatura će rasti i do 44 STEPENA!

Autor:

Svet

17.06.2024

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najgore će biti od srede do petka. Stanovnicima se preporučuje da tokom dana vreme provode u rashlađenim prostorijama i što dalje od asfalta i građevina

BIĆE KAO U RERNI! Stigao prvi brutalni toplotni talas, u ovom delu zemlje temperatura će rasti i do 44 STEPENA!

Foto: shutterstock

Italiju je zahvatio prvi veliki toplotni talas ovog leta koji je stigao sa afričkim anticiklonom podižući temperaturu do 40 stepeni Celzijusa, 10 stepeni iznad sezonskih proseka.

Veb-sajt viLMeteo.it predviđa da će talas saharske vrućine uskoro zahvatiti čitavu Italiju, prenela je Ansa.

Osnivač tog sajta, meteorolog Antonio Sano rekao je da će danas i sutra živa u termometru skočiti na 32 do 34°C u centru i na severu Italije, a još toplije će biti na Siciliji i Sardiniji.

"Od srede do petka biće još toplije", najavio je Sano.

Očekuje se da će u Rimu, Napulju, Firenci biti 40°C, a na Sardiniji i Siciliji temperatura će biti u rasponu od 42 do 44°C. "Sledećeg vikenda afrički anticiklon će izgubiti snagu", rekao je Sano i dodao da će veoma jake kišne oluje koje se očekuju na severu sniziti temperaturu u svim regionima.

Plaže su tokom proteklog vikenda bile prepune Italijana koji su spas od vrućina potražili uz obale mora i jezera, a očekuje se da će gužve ove sedmice biti još veće, što zbog početka školskog raspusta, što zbog rastuće temperature.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading