NETANIJAHU RASPUSTIO RATNI KABINET: Očekuje se da će doneti kritične odluke!

Autor:

Svet

17.06.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspuštanje ratnog kabineta bilo je očekivano pošto je ministar za nacionalnu bezbednost Ben Gvir lobirao da se nađe u tom telu

NETANIJAHU RASPUSTIO RATNI KABINET: Očekuje se da će doneti kritične odluke!

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas i Hezbolah, javili su danas izraelski mediji.

Netanijahu je sinoć saopštio bezbednosnom kabinetu da je zvanično raspustio ratni kabinet.

Raspuštanje ratnog kabineta bilo je očekivano pošto je ministar za nacionalnu bezbednost Ben Gvir lobirao da se nađe u tom telu, prenosi Tajms of Izrael.

Očekuje se da će Netanijahu doneti kritične odluke u ratu tokom kratkog sastanka bez Bena Gvira, tražeći odobrenje od bezbednosnog kabineta.

Lider stranke Nacionalno jednistvo Beni Ganc je ranije ove nedelje podneo ostavku na mesto ministra u ratnom kabinetu, nakon što Netanijahu nije ispunio njegov zahtev da predstavi jasnu strategiju za Pojas Gaze nakon okončanja rata.

Podsetimo, sin Benjamina Netanjahua Jair koji živi u Majamiju, napao je na društvenoj mreži X "svoju" vojsku.

Jair Netanjahu pobesneo je zbog naredbe Visokog suda pravde, kojom se državnom nadzorniku nalaže da obustavi sve aspekte svoje istrage o propustima, koji se odnose na 7. oktobar, a koji su vezani za vojsku i Šin Bet (obaveštajna služba).

“Šta pokušavaju da sakriju? Ako nije bilo izdaje, zašto se toliko boje da spoljne i nezavisne strane provere šta se dogodilo?”, napisao je premijerov sin na platformi X, a detaljnije čitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading