HOROR U ZATVORU, IMA MRTVIH! Zatvorenik zapucao u kuhinji, odjeknuli rafali!

Autor:

Svet

16.06.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvorenik je poznat od ranije po jezivim zločinima

HOROR U ZATVORU, IMA MRTVIH! Zatvorenik zapucao u kuhinji, odjeknuli rafali!

Foto: shutterstock

Danas se dogodila tragedija u državnom zatvoru Smit u ruralnom jugoistočnom delu Džordžije, kada je zatvorenik Džejdrekus Hart ubio radnika u zatvorskoj kuhinji pre nego što je izvršio samoubistvo istim pištoljem.

Ovo je drugo ubistvo člana osoblja u zatvoru Smit za manje od godinu dana, što je izazvalo veliku zabrinutost među državnim zvaničnicima i u javnosti.

Problemi u zatvoru Smit

Zatvorska uprava Džordžije istražuje ove tragične događaje, a istraga je dovela do hapšenja i otpuštanja upravnika zatvora, Brajana Adamsa, u februaru 2023. godine.

Adams je optužen za različite nezakonite aktivnosti, uključujući reketiranje, podmićivanje, davanje lažnih izjava i kršenje zakletve koju je dao kao javni službenik.

Prethodni incidenti

Prethodni incident koji je uzdrmao zatvor Smit dogodio se prošlog oktobra kada je zatvorski službenik Robert Klark izgubio život nakon što ga je zatvorenik napao oružjem koje je sam napravio.

Ovi tragični događaji ukazuju na ozbiljne probleme u ovoj ustanovi i postavljaju pitanje o efikasnosti sistema bezbednosti i nadzora.

Zatvorenik Džejdrekus Hart

Džejdrekus Hart, zatvorenik koji je izvršio ove zločine, bio je u zatvoru od 2015. godine zbog osude za ubistvo i teško zlostavljanje.

Zatvor Smit

Zatvor Smit, koji ima kapacitet za 1.500 zatvorenika, predstavlja ustanovu strogog obezbeđenja u kojoj su smešteni prestupnici koji se smatraju nasilnim ili za koje postoji opasnost da pobegnu.

Međutim, ovi tragični događaji ukazuju na ozbiljne nedostatke u sistemima bezbednosti i nadzora, kao i na potrebu za temeljnom reformom kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading