RUSI DOBILI MOĆNOG SAVEZNIKA NA RATIŠTU: Šta se to uvuklo u redove Ukrajinaca, IMA MRTVIH?!

Autor:

Svet

15.06.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili su se pripadnici ruskog ilegalnog pokreta iz okoline ovog ukrajinskog grada

RUSI DOBILI MOĆNOG SAVEZNIKA NA RATIŠTU: Šta se to uvuklo u redove Ukrajinaca, IMA MRTVIH?!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Epidemija tifusa počela je među ukrajinskim vojnicima u Hersonu i Hersonskoj oblasti, više od 60 vojnika je zaraženo, troje je umrlo, rekli su za Sputnjik pripadnici ruskog ilegalnog pokreta u Hersonu.

Podsetimo, nedavno je guverner ukrajinske Hersonske oblasti, kojeg je postavila Rusija, optužio je ukrajinske snage za ubistvo 22 osobe i ranjavanje 15, tokom granatiranja gradića Sadove.

Guverner Vladimir Saldo, rekao je da su ukrajinske snage namerno napale to područje dva puta u kratkom vremenskom razmaku, kako bi ubile što je više moguće ljudi.

Dodao je da je napad izvršen raketama HIMARS koje su isporučile SAD.

Leonid Pasečnik, još jedan guverner kojeg je postavila Rusija u Lugansku, okupiranom regionu severoistočne Ukrajine, rekao je da je u ukrajinskom napadu poginulo troje ljudi, a ranjeno 35.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinske snage u napadu na Lugansk upotrebile rakete ATACMS koje su dopremljene iz SAD.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, rekla je da su obe epizode "razotkrile neljudsku, nacističku bit" ukrajinskih vlasti nakon što su SAD dopustile Kijevu da koristi oružje iz SAD za ruske ciljeve u ograničenim okolnostima.

Zaharova je ranije optužila Ukrajinu zbog korišćenja raketa HIMARS za gađanje civilnih ciljeva u Belgorodskoj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading