ZAPADNJACI DRHTE OD TAJNOG DOGOVORA: PUTIN razgovarao sa V.D. PREDSEDNIKA IRANA! Sprema se zajednička akcija! Uvod u TREĆI SVETSKI RAT?

Autor:

Svet

13.06.2024

21:39 >> 21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Iran planiraju veliki projekat!

ZAPADNJACI DRHTE OD TAJNOG DOGOVORA: PUTIN razgovarao sa V.D. PREDSEDNIKA IRANA! Sprema se zajednička akcija! Uvod u TREĆI SVETSKI RAT?

Foto: Tanjug/Anton Vaganov/Pool Photo via AP, wikimedia.org/MORS

U pitanju je prvi razgovor Vladimira Putina i najvišeg iranskog zvaničnika od smrti iranskog predsednika.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, razgovarao je telefonom sa vršiocem dužnosti predsednika Irana, Mohamedom Mohberom. Dvojica lidera izrazila su spremnost za unapređenje saradnje, posebno u oblastima energetike i transporta, navodi pres-služba Kremlja.

"Na inicijativu iranske strane, Vladimir Putin je telefonom razgovarao sa v.d. predsednikom Islamske Republike Iran, Mohamedom Mohberom. Obostrano je izražen interes za dalji razvoj rusko-iranske saradnje, uključujući realizaciju zajedničkih projekata u oblasti energetike i transporta," stoji u saopštenju.

Mohber je iskoristio priliku da čestita Putinu i ruskom narodu Dan Rusije, te izrazio zahvalnost za podršku nakon tragične pogibije predsednika Ibrahima Raisija.

"Na inicijativu iranske strane, Vladimir Putin je telefonom razgovarao sa v.d. predsednikom Islamske Republike Iran Mohamedom Mokhberom. Obostrano je izražen interes za dalji razvoj rusko-iranske saradnje, uključujući realizaciju zajedničkih projekata u oblasti energetike i transporta", navodi se u saopštenju.

Mohber je čestitao Putinu i ruskom narodu Dan Rusije i zahvalio na podršci posle tragične pogibije predsednika Ibrahima Raisija.

"Odnosi Teherana i Moskve imaju strateški karakter i zasnovani su na nepromenljivim principima", naveo je Mohber.

Putin je poželeo uspeh Mohrebu u kampanji za predsedničke izbore koja je u toku.

Oni su razgovarali i o međunarodnim pitanjima, a posebno o ruskom predsedavanju BRIKS-u čiji je Iran postala punopravni član od 1. januara ove godine.

Ruski predsednik je čestitao muslimanima u Iranu predstojeći praznik Kurban-bajram.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading