RUSKI BRODOVI UPLOVILI U HAVANU: Amerikanci u panici što su im toliko blizu obale, oglasio se i Kremlj

Autor:

Svet

13.06.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington nikako ne može da svari činjenicu da su se Rusi baš sad setili, u jeku haosa u Ukrajini i oko Izraela, da s brodovima posete Kubu

RUSKI BRODOVI UPLOVILI U HAVANU: Amerikanci u panici što su im toliko blizu obale, oglasio se i Kremlj

Foto: Japan Joint Staff

Kremlj je danas saopštio da nema razloga da bilo koja zemlja, uključujući Sjedinjene Američke Države, bude zabrinuta zbog prisustva ruskih ratnih brodova na Kubi tokom vežbi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su takve vežbe uobičajena praksa i da ne treba da postoji strah oko toga da bi Rusija mogla da prebaci vojno osoblje na Kubu ili čak da stvori vojnu bazu na ostrvu, prenosi Rojters.

"To je normalna praksa za sve države, uključujući veliku pomorsku silu kao što je Rusija. Tako da u ovom slučaju ne vidimo razloga za brigu", rekao je Peskov.

Ruski ratni brodovi uplovili su juče u luku glavnog grada Kube, nakon što su i američki i kubanski zvaničnici ocenili da to ne predstavlja bezbednosnu pretnju.

Ipak, dolazak ruskih vojnih brodova u Havanu tumači se kao demonstracija sile zvanične Moskve u trenutku porasta međunarodne napetosti zbog rata u Ukrajini, prenosi Rojters.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da brodovi nisu nosili nuklearno oružje, što je ponovio i savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, ali je dodao da će Amerika ostati na oprezu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading