STRAVIČAN SUDAR VOZOVA: Ima mrtvih i teško povređenih, među njima i deca! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.06.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vagoni su potpuno smrskani, a na licu mesta se nalaze helikopteri, vatrogasne i spasilačke službe, kao i ekipa Hitne pomoći i policije.

STRAVIČAN SUDAR VOZOVA: Ima mrtvih i teško povređenih, među njima i deca! (VIDEO)

Foto: printscreen/reuters

U gradu Pardubice u Češkoj, dogodila se stravična nesreća u kojoj su učestvovali putnički i teretni voz. Vagoni su potpuno smrskani, a na licu mesta se nalaze helikopteri, vatrogasne i spasilačke službe, kao i ekipa Hitne pomoći i policije. Evakuisani su uplašeni putnici, među kojima su i deca. Nažalost, u ovoj tragediji ima i poginulih i teško povređenih.

U spasilačku operaciju uključen je kompletan Integrisani sistem za spasavanje, koji je odigrao ključnu ulogu u evakuaciji povređenih.

 

 

Veliki broj profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca pritekao je u pomoć, a postavljena je i infolinija za informacije o nesreći. Ministar unutrašnjih poslova Vít Rakušan, zajedno s ministrom saobraćaja Martinom Kupkom, stigao je na mesto događaja kako bi pružio podršku.

- Na mesto događaja stiglo je 36 jedinica profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. Postavljena je infolinija na 950 570 805 - rekla je portparolka vatrogasne brigade Pardubice, Vendula Horáková.


Hitne službe iz susednog Hradec Královéa takođe su pružile svoju pomoć, dok su desetine stanovnika koji žive u blizini došle da pruže podršku, ali ih je policija sklonila radi obezbeđenja mesta nesreće. Klima uređaj u vozu nije radio, što je dodatno otežalo situaciju za putnike, ali su ih spasioci brzo evakuisali i pružili im neophodnu pomoć.

Prema vatrogascima, u ekspresnom vozilu RegioJet putovale su oko 300 osoba. Prvi vagon je potpuno uništen.

Teretni voz imao je 21 vagon i bio je dugačak preko pola kilometra.


Prema preliminarnim informacijama, uzrok nesreće je prolazak signala zaustavljanja od strane voza RegioJet. Železnička inspekcija poslala je osam istražitelja da istraže ovaj strašan sudar.

Češki premijer Petr Fijala izrazio je saučešće porodicama žrtava putem društvenih mreža, naglašavajući da je ova nesreća veliki gubitak za čitavu zajednicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hasan

06.06.2024 13:26

Мислим да их је стигла казна за бесомучно прибављање граната за Украјину.