"SIGNAL NIJE ISPOŠTOVAN": Oglasio se Goran Vesić o sudaru vozova u tunelu!

Autor:

Vesti

18.05.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi da niko nije životno ugrožen, ali i da odgovornost za sudar vozova treba tražiti u ljudskom faktoru.

"SIGNAL NIJE ISPOŠTOVAN": Oglasio se Goran Vesić o sudaru vozova u tunelu!

Foto: TV PRVA / SCREENSHOT

Goran Vesić ministar za infrastrukturu i energetiku izjavio je danas da je odgovornost za sudar vozova kod Pančevačkog mosta isključivo u ljudskom faktoru. Kako je istakao, od 13 povređenih, četvoro je zadobilo teže povrede, dok životno ugroženih nema. On je pohvalio i brzo reagovanje vatrogasaca, koji su u rekordnom roku stigli do povređenih i predali ih ekipi Hitne pomoći.

- Osobama koje su lakše povređene u sudaru vozova kod Pančevačkog mosta ukazana je pomoć na licu mesta i puštene su kući. Osobe koje su teže povređene odmah su upućene u Urgentni centar i dvoje će već danas možda biti pušteni kući - kaže ministar Goran Vesić.

Navodi da niko nije životno ugrožen, ali i da odgovornost za sudar vozova treba tražiti u ljudskom faktoru.

Signal koji se nalazi u samom tunelu i koji treba da poštuje kompozicija BG voza, nije poštovan i to je ono što do sada znamo. Naša komisija je na terenu i istražuje čitavu situaciju. Tužilaštvo se, takođe, bavi istragom, pa ćemo sačekati i konačni izveštaj. Ono što sa sigurnošću možemo reći je da je u pitanju ljudski faktor, koji je odgovoran za ovo što se dogodilo - kaže ministar Vesić.

Pušten levi kolosek, do ponedeljka normalizacija saobraćaja

Ministar Goran Vesić ističe i da je u toku noći pušten u saobraćaj levi kolosek, oko 3 sata teretni voz je prebačen za Pančevo. Od 28 vagona, prebačeno je 27, a onaj koji je uništen odvezen je na popravku, objašnjava Vesić.

- Noćašnje izvlačenje BG voza nije uspelo zbog velikih oštećenja koje ima lokomotiva. Danas oko 14 časova će se nastaviti izvlačenje. Do ponedeljka ujutru imaćemo kompletnu normalizaciju saobraćaja. Međutim, putnički saobraćaj BG voza nastaviće da saobraćanje i tokom vikenda, samo što će umesto 7 ili 10 minuta na deonici gde se nesreća dogodila - objašnjava ministar Vesić i dodaje:

- Mi smo započeli projekat sa Svetskom bankom da se obnovi upravo ovaj tunel. Čekamo do kraja 2025. godine da počnemo sa rekonstrukcijom tunela. Biće rekonstruisana i kompletna deonica od Pančevačkog mosta do Pančeva. Za celokupan ovaj projekat, zajedno sa Svetskom bankom izdvojeno je 25 miliona evra za rekonstrukciju ovog tunela. Biće potpuno obnovljena i telekomunikacija, kao i kompletna kontaktna mreža - izjavio je danas ministar Goran Vesić, na "Prva" TV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading